Uskoro počinje omiljeni Interliber!

Nikako ne propustite posjetiti 39. Inteliber na Zagrebačkom Velesajmu koji se održava od 8. do 13. 11. 2016. Jer osim puno povoljnije cijene knjiga većine nakladnika na jednom mjestu, tu je i hrpa drugih zanimljivosti na programu. Ulaz je besplatan!

I ove godine ljubitelje knjige dočekat će puni paviljoni 5 i 6, pregršt novih naslova, predstavljanja knjiga, dolazak hrvatskih i inozemnih književnih zvijezda, neposredni razgovori s autorima uz potpisivanje knjiga, susreti nakladnika, knjižara i knjižničara, književne radionice, okrugli stolovi, a sve to je samo dio bogatog programa koji će se odvijati u intenzivnom ritmu na pozornici te na izložbenim prostorima izlagača.

Svi najznačajniji domaći nakladnici predstaviti će na Zagrebačkom velesajmu izuzetno bogat program novih izdanja s najrazličitijih područja, dokazujući da hrvatsko nakladništvo zna i pronalazi put do ljubitelja knjige.

Na ovogodišnjem Interliberu predstavit će se poslovni svijet izdavačkog i edukativnog stvaralaštva s najvećom ponudom knjiga i učila na jednom mjestu.

Moći ćete vidjeti i dvije nacionalne izložbe: Narodne Republike Kine i Republike Srbije.

Pekinški sajam organizira predstavljanje jedne nove zvijezde kineske književne scene, knjige recepata poznatog šefa kuhinje, otkrivanje kineske kaligrafije i budizma te kušanje tradicionalnih kineskih čajeva.

Privredna komora Srbije i resorno ministarstvo prezentiraju srpsku književnosti i izdanja 18 srpskih nakladnika.

I ove godine, ulaz na Interliber biti će besplatan za sve posjetitelje!

PROMOCIJE, PREZENTACIJE, ATRAKCIJE
  • Promocije novih izdanja
  • Programi na pozornici u paviljonu 6, okrugli stolovi, razgovori s piscima, književnim kritičarima, književne radionice, predstavljanje nakladničkih tvrtki
  • Stručni skupovi
  • Dječje radionice na štandovima

Novi dnevni boravak

Galerija paviljona 5 uređuje se za svakodnevne radionice stripa i crtanja, kineskih lampiona i igara, zabavnu lektiru, predstavljanje slikovnica, druženje s autorima, potpisivanje knjiga.

slika-zaslona-2016-11-04-u-12-48-05

Više od 100 gostiju dolazi na Interliber. A među njima i 7 veličanstvenih mladih hrvatskih autora netom predstavljenih na najvećem sajmu knjiga u Frankfurtu. Program događanja na pozornici u paviljonu 6 pratite na:
http://www.zv.hr/default.aspx?id=7764

slika-zaslona-2016-11-04-u-12-53-44


Znanstveni kvart osigurat će puno zabave!

Posebno osmišljeni dodatni sadržaj Interlibera nosi naziv Znanstveni kvart na sajmu Interliber, a predstavlja interaktivan pristup prenošenja znanja i popularizaciju svih znanosti na praktičan i zabavan način. Inovacija Znanstvenog kvarta, zamišljena za popularizaciju znanosti, prošle godine odškrinula je vrata na zabavan način u svijet znanosti.

Posjetitelji će također moći sudjelovati u raznim interaktivnim pokusima i radionicama kao i poigrati se sa znanstveno-tehnološkim izlošcima. Znanstveni kvart organizira Zajednica nakladnika i knjižara Hrvatske u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom.

slika-zaslona-2016-11-04-u-12-56-14

Knjižider će čuvati vaše knjige!

Kako bi svima olakšali boravak na Interliberu, posjetitelji će moći ostaviti knjige na posebnom mjestu u paviljonu 5 i 6 nazvan Knjižider, koji je ujedno i garderoba.

slika-zaslona-2016-11-04-u-13-02-04

 

Usporedni sajmovi uz Interliber

Uz sajam Interliber održat će se salon inovacija INOVA i gaming sajam INFOGAMER.

Radno vrijeme Interlibera je od 10 do 20 sati, a petak i subotu do 21!

 

Tekst i foto: promo

Tagovi: , , , ,

Pročitajte i:

HallOfFame_2021_PR_J-1

Jeste li spremni za najiščekivaniji događaj u godini - Jana Story Hall of Fame?

Još svega nekoliko sati nas dijeli od ovogodišnjeg Jana Story Hall of Famea, koji će…

mame i klinci

Konferencija Mame&klinci: Izazovi obitelji u vrijeme pandemije!

Konferencija Mame&klinci, koja je održana 29. 05. 2021. iz male dvorane poslovnog centra Almeria, a…

Danijela Miklec

Eko Limach Fest: Uz zanimljivu priču, i medo je bio atrakcija!

Među krošnjama drveća dvorišta ALU održao se Eko Limach Fest, a u našem kutku djeca…

Tragedija u Kninu: 5-godišnji dječak preminuo u autu!

Nakon što je proveo u autu veći dio dana, petogodišnjak je preminuo, a njegovo je…