„Poplave često sa sobom odnesu i bezbrižno odrastanje djece. Kako bi djeci i obiteljima osigurali podršku u ovim teškim vremenima priključujemo se naporima Vlade Republike Hrvatske, građana i civilnog društva da se djetinjstvo čim prije vrati u Slavoniju i druge krajeve teško pogođene poplavama“ poručila je prilikom utovara pošiljke predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj Valentina Otmačić.

U Bosni i Hercegovini i Srbiji UNICEF je također aktivirao dostavu humanitarne pomoći te je s partnerima pokrenuo dopremu prema pogođenom stanovništvu u tim zemljama.

U suradnji s vladama i partnerima na terenu UNICEF će u sve tri zemlje nastaviti s procjenom potreba djece i majki te će, sukladno potrebama, planirati daljnju pomoć za najranjivije skupine pogođene poplavama.

Ured UNICEF-a u Hrvatskoj zahvaljuje Čuvarima djetinjstva - građanima koji su svojim redovitim donacijama omogućili hitnu dostavu najpotrebnijih stvari za djecu i obitelji pogođene poplavama te AutoZubaku i Oryx Rent-a-caru na potpori u dostavi pomoći.