Nova lavlja nastamba najveći je projekt Zoološkog vrta u posljednjih četrdeset godina. Kompleksom dominira velika vanjska nastamba i paviljon u obliku stjenovitog brda karakterističnog za savanu Afrike (kopje).

Obilaskom nove nastambe, barem na kratko, uronit ćete u afrički svijet divljih mačaka. U sklopu nastambe smještena je replika špiljskog lava starog između 120 i 150 tisuća godina koja je postavljena u suradnji s Hrvatskim prirodoslovnim muzejom i Muzeja grada Crikvenice. Kosti špiljskog lava su nađene u jami Vrtare Male pokraj Dramlja kod Crikvenice.

Lav Leo

Novost je i da je čopor zagrebačkih lavica Ayane i Nyote te lava Kongo dobio još jednog člana - mladog lava Lea koji je stigao iz zoološkog vrta u Subotici.

Lav Leo

U povodu otvorenja nove lavlje nastambe tijekom vikenda će se održati prigodan program „LAV@ZOO“. Posjetitelji će moći doznati sve o zagrebačkim lavovima te upoznati svijet velikih mačaka. Djeca će moći otkrivati tajne afričkog kontinenta kroz igru ZOO detektiv, a u kreativnim će radionicama izrađivati predmete s afričkim motivima.

Nastamba za lavove

U subotu će zanimljive priče pripovijedati i kvizove voditi David Bankole, a u 19 sati koncert će održati Saša Lozar. Najsretnije posjetitelje očekuju darovi sponzora.

Foto: Zoo vrt grada Zagreba