Strossmayerovo šetalište će u sklopu Ljeta na Strossu ove godine opet dobiti nove scenografske elemente i na šarmantan način se uklopiti u ambijent toga dijela Gornjega grada, a posjetitelje će dočekati i likovni radovi, likovne radionice vikendima, mađioničarske i lutkarske predstave, večernji koncerti, ponuda hrane i pića te se planiraju već tradicionalni događaji, kao što su Doček Pola nove godine i Izbor za najpsa mješanca.

U prvih sedam dana, točnije od 29. 5. redom će koncerte održati: zagrebački glazbeni duo Singing String, zatim Sunnysiders, a 31. 5. nastupa „human beatbox“ Pete The Temp iz Velike Britanije. Na pozornici će u u petak, 1. lipnja nastupiti sjajan glazbeno – performerski trio Trashbeatz iz Belgije i napraviti koncert na recikliranom otpadu, a zatim u subotu gostuje osmeročlana skupina Barbarossa Samba Group iz Rumunjske. U nedjelju koncert imaju „dečki iz zagrebačkog Trnja“ Generacija XXL, a u ponedjeljak, 4. lipnja nastup će imati glazbeni duo Pitsome Pete.

Detaljan program 18. Ljeta na Strossu biti će objavljen uskoro na FB i web stranici manifestacije. Svi kazališni, likovni i glazbeni programi besplatni su za posjetitelje i održavat će se svakoga dana između 9:00 i 24:00 sata. Koncerti počinju u 21:00 sat.

u-utorak-pocinje-18-po-redu-ljeto-na-strossu

Tekst i foto: press