Prvi Animafestov open-air program dogodit će se ususret festivalu već 30. svibnja, a zamišljen je kao gotovo cjelodnevno druženje ljubitelja animacije „i onih koji će to tek postati“. Sve će započeti već u 16 sati, likovnom intervencijom zagrebačke inicijative vizualnih umjetnika Pimp My Pump poznate po oslikavanju starih javnih pumpi za vodu u Zagrebu.

Nastavit će se likovnim aktivnostima za djecu i čitanjem knjige koja je inspirirala ovogodišnju festivalsku temu – Carollove Alise u zemlji čudesa.

Vrhunac programa bit će open-air projekcija u 21.30h, laureata Animafesta 2013., dobitnika i Grand Prixa i nagrade publike, filma Usvajanje odobreno autorskog dvojca Laurenta Boileaua i JungaHenina, a večer će zaključiti „Alice in Vinyland“ party s otvaranjem Animafestovog cornera u obližnjem klubu Vinyl, koji će se tijekom Animafesta pretvoriti u službeni festivalski klub.

Sličan program Animafest planira i tijekom samog festivala, točnije 12. lipnja u 21h, kad će na Zrinjevac izvesti bajkovitu vizualnu poslasticu ovogodišnjeg dobitnika nagrade za životno djelo, kultnog francuskog animatora Michela OcelotaAzur i Asmar.

www.animafest.hr

Tekst i foto: Animafest