Glavni junaci i junakinje filmova od Francuske, Njemačke, Švedske, Cipra pa sve do Kolumbije, uvijek se nađu u situacijama koje se čine bezizlaznima, a oni svojom znatiželjom i zapitkivanjem pokušavaju utjerati pravdu i učiniti svoj i tuđe živote boljima. Među osam novih filmova u glavnom programu nalaze se norveška prerijska avantura Oskarova Amerika, ciparska drama Dječak na mostu, kolumbijska komedija Koza nesrećonoša i jedan od najnagrađivanijih dječjih filmova protekle godine, njemačka komedija o životu s različitostima Oči u oči.

U popratnom programu Svaki dan otkrivam pet filmova kratkog metra namijenjenih uzrastu 7+ pretvorit će se u posebnu interaktivnu projekciju popraćenu razgovorom o emocijama. Probrani kratkiši su Binarna zvijezda, Gemma, Lutke, Subotnje kino i hrvatski film Zora Krasimira Gančeva o talentiranoj gimnastičarki koja se zaljubljuje u nogomet. Treću godinu zaredom donosimo blok kratkih animiranih filmova namijenjen mališanima predškolske dobi Moj prvi odlazak u kino i po prvi put program će biti prikazan u obje dvorane kina Europa: velikoj dvorani i dvorani Müller.

Po prvi put ove godine u suradnji s nagrađivanim dizajnerskim studijom Šešnić&Turković održana je radionica Dizajniramo filmski plakat što je rezultiralo izradom  plakata filma koji će i otvoriti festival. Osim već tradicionalne radionice Moja prva kritika, prvi put ove godine održat će se radionica Stvaram videoigru čiji je cilj najmlađim polaznicima na vrlo jednostavan način prikazati način izrade videoigara. Prijave su još uvijek u tijeku!

Raspored projekcija 3. KinoKino Festivala i prodaja ulaznica dostupni su online na službenoj internetskoj stranici www.kinokino.hr gdje možete pratiti i sve novosti vezane za program i popratna događanja.

Tekst: press

Foto: Sanja Bistričić