U zadnjem tjednu školskih praznika, od 28. do 31. kolovoza istražite koje se tajne kriju u izložbi ''Braća Seljan kroz prašume i pustinju'' i stalnom postavu Muzeja, sudjelujte u pričanju priča, igrajte razne igre i izrađujte maštovite predmete u radionicama.

Prvog i drugog dana zavirit ćete u stalni postav narodnih nošnji, pričati kako su se djeca nekada igrala, izraditi vlastitu igru te naučiti ponešto o tkanju i istkati narukvicu prijateljstva. Trećeg dana saznat ćete sve o našim slavnim istraživačima Mirku i Stjepanu Seljanu i njihovim putovanjima po Etiopiji i Južnoj Americi. I sami ćete postati istraživači i naučiti kako se snaći u divljini. Za orijentaciju izrađivat će se kompas, naučiti što se sve može izraditi od materijala iz prirode, a ako nekome usput otpadne gumb ili se nešto odšije i to ćete naučiti riješiti. Na kraju, poput svih pravih istraživača, izradit ćete svoj mali dnevnik.

Četverodnevna radionica ''U muzejskom hladu III'' održat će se od28. do 31. kolovoza 2018., svaki dan od 11 do 13 sati, u Etnografskom muzeju, Trg Mažuranića 14.

U programu mogu sudjelovati svi kreativci u dobi od 7 do 12 godina, a cijena iznosi 100 kn po djetetu za cijeli četverodnevni program (uključene ulaznice u muzej, vodstva, sav potreban materijal za radionice, osvježenje u pauzama).

Informacije i prijave na edukacija@emz.hr

Tekst i foto: press