kate middleton and son Louise

U kakvoj su vezi najdraža pjesmica malenog Louisa i koronavirus?

Kate Middleton otkrila je koja je najdraža pjesmica njezina najmlađeg djeteta, no baš ona našla se na popisu "trikova" pomoću kojih će roditelji djecu najlakše naučiti temeljito prati ruke

Supruga princa Williama, 38-godišnja vojvotkinja od Cambridgea, Kate Middleton, jučer je u Buckinghamskoj palači ugostila dobrotvornu organizaciju za mentalno zdravlje mladih Place2Be. Mališani iz osnovne škole, povodom 25. obljetnice ove organizacije, pripremili su himnu u svojoj izvedbi, nakon koje je, prenosi magazin Story, Kate Middleton otkrila i koja je najdraža pjesma njezina najmlađeg djeteta, jednoipolgodišnjeg princa Louisa. Poželjevši sretan rođendan dvojici mališana, rekla je da je baš pjesma “Happy, birthday!” najdraža njezinom Louisu. U nizu preporuka koje su znanstvenici objavili, a koje mogu pomoći roditeljima da nauče djecu odgovornom ponašanju tijekom epidemije koronavirusa, ona je da ruke treba prati 40 sekundi, odnosno – rečeno u dječjem stilu – dok dva puta ne otpjevaju stihove pjesme “Happy, birthday”.

Inače, neka djeca, doista, ne vole pranje ruku i čine to površno. Važno ih je naučiti da prljavim rukama nikada ne dodiruju usta te da ruke treba prati toplom vodom i sapunom dugo te obuhvatiti cijelu šaku, uključujući i prostor između prstića. Ako mu je ta važna higijenska mjera “drama”, dijete treba privoljeti, osim pjesmicama poput “Happy, birthday!”, i različitim igrama – možete im, primjerice, reći neka operu ruke nekoj svojoj igrački (naravno, koja se može prati).

Tekst: D. P.
Fotografije: Instagram

Tagovi: , , ,

Pročitajte i:

Kako je prošao prvi dan povratka u školu? "Super, tata!"

Sat pokazuje 7:36. Dolazim sa sinom pred školu, dogovor s učiteljicom je "nalazimo se na…

pripreme djece za polazak u prvi razred osnovne škole

U školama počinju testiranja za prvašiće

Iako je ranije bilo najavljeno da ove godine neće biti testiranja u školama, budući prvašići…

povratak u školu nakon koronavirusa

HZJZ izdao nove upute za škole i vrtiće od 25. svibnja. Dozvoljeno do 20 djece u razredu! Što je još novo?

Epidemiolozi smatraju kako je boravak u školi prema novim preporukama jednako siguran kao i nastava…

važnost čitanja za razvoj djece

Sada je i znanstveno dokazano zašto neka djeca slabije govore i loše čitaju

Poznato je da čitanje djeci u njihovim formativnim godinama, od rođenja do pete godine života,…