U Arena Centru otvoreno je moderno dječje igralište

Arena Centar je 23. rujna otvorio moderno dječje igralište na zelenoj površini ispred glavnog ulaza u centar koje je izgradio i opremio s ciljem da unaprijedi svoju ponudu za kupce i osigura mjesto za igru, rekreaciju i druženje djece i roditelja. Na igralištu je postavljeno 6 igračaka uključujući ljuljačku prilagođenu djeci s invaliditetom

O važnosti aktivnosti unapređenje ponude za najranjiviju djecu i na otvaranju govorili su Zvjezdana Delić i Kristina Negulić iz Udruge CeDePe Zagreb koja broji 857 članova te provodi više od 10 programa za djecu i odrasle osobe s cerebralnom i dječjom paralizom te ostalim motoričkim teškoćama. (CeDePe – Društvo osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Zagreb) i Tatjana Smojver iz Arena Centra.

Zvjezdana Delić rekla je kako se Udruga CeDePe Zagreb već dugi niz godina vodi svojom vizijom, društva jednakih mogućnosti, te u skladu s time provodi programe i projekte usmjerene ka osamostaljenju djece i odraslih osoba s invaliditetom za što kvalitetniji život.

"Ravnopravno, sretno i zadovoljno društvo stvara se pružanjem jednakih mogućnosti svoj djeci, a posebice u igri kao najvažnijoj djetetovoj okupaciji. Udruga CeDePe Zagreb uvijek rado podržava ovakve akcije te se ovim putem zahvaljujemo Arena Centru što sudjeluje i doprinosi senzibilizaciji javnosti u svrhu bolje integracije djece s teškoćama u društvo" naglasila je Kristina Negulić.

Otvorenju igrališta prisustvovale su i televizijske voditeljice Ana Miščević, Antonija Stupar Jurkin i Anja Alavanja, te su kroz druženje s djecom iz Udruge CeDePe Zagreb i dječjeg vrtića Grigor Vitez iz Samobora dale podršku ovoj inicijativi Arena Centra kojom se obogaćuje ne samo ponuda centra nego i ovog dijela grada Zagreba.

Anja Alavanja, Ana Miščević, Antonija Stupar Jurkin i Tatjana Smojver iz Arena Centra s predstavnicama udruge CeDePE iz Zagreba
Anja Alavanja, Ana Miščević, Antonija Stupar Jurkin i Tatjana Smojver iz Arena Centra s predstavnicama udruge CeDePE iz Zagreba

"Arena Centar u sklopu svojih redovnih aktivnosti, veliku pažnju usmjerava ka unapređenje ponude centra. Također vodimo računa o našim zelenim površinama koje sami navodnjavamo i brinemo o okolišu koji nas okružuje. Naši kupci uvijek ističu kako su vrlo zadovoljni posjetom centru. Ovo je još jedan korak u tom smjeru, a posebno zadovoljstvo nam predstavlja činjenica da se na našem igralištu mogu igrati kako zdrava tako i djeca s invaliditetom" rekla je Tatjana Smojver, PR i marketinška koordinatorica iz Arena Centra.

Izgradnja dječjeg igrališta na zelenoj površini ispred glavnog ulaza u Arena Centar na trgu Slavonija, započela je u svibnju ove godine. Igralište je uređeno unutar postojeće zelene površine smještene između Arena Centra i gradske prometnice na površini od oko 360 metara kvadratnih. Na igralištu je postavljeno 6 igračaka uključujući ljuljačku prilagođenu djeci s posebnim potrebama. Ograđeno je panelnom ogradom s integriranim vratima kako bi kontrola ulaza i izlaza bila sigurna. Na zelenoj površini uz igralište posađene su stablašice koje osiguravaju hlad. Izvođač radova bilo je tvrtka Kova d.o.o, a vrijednost investicije iznosi 200.000 kuna. Za svakodnevnu brigu o igralištu zadužene su službe Arena Centra. Igralište je nadzirano videonadzornom kamerom.

arena-igraliste-25

Izgradnjom modernog igrališta, Arena Centar je osigurao mjesto za igru, rekreaciju i druženje djece i roditelja te unaprijedio ne samo ponudu centra nego i ovog dijela grada Zagreba.

Tekst i foto: promo

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Novi Cosmopolitan s planerom za 2019. godinu čeka vas na svim kioscima

Vaš najdraži časopis i najomiljeniji shopping centar u…

Zašto je dobro biti zloćko u Arena Centru?

Ovog ljeta, svakog vikenda do sredine srpnja, u…

Humanitarni vikend u Arena Centru

Drugi adventski vikend u Arena Centru protekao je…

Pročitajte i:

koronavirus

Domaćim stručnjacima stigao vrijedan uređaj za borbu protiv koronavirusa

Borba protiv koronavirusa bit će, zahvaljujući donaciji poznatog nogometaša, brža - u 22 minute moći…

testiranje na koronavirus

Od danas nova, niža cijena testiranja na Covid-19

Na zadnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donesena je odluka o…

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu