Roditeljstvo je svakako najljepši životni poziv gdje se uz snažne emocije ljubavi i radosti iskušavaju frustracije i nemoć radi čega se mnogi roditelji osjećaju kao da se voze na životnom emocionalnom vrtuljku. Kako da roditelji sagledaju roditeljstvo kroz oči svoga djeteta, kakosemogupostavitipremadjetetukodnjegovihsnažnihemocionalnihispada, tekako da emocionalna vožnja prestane pojasnit će Tomislav Kuljiš iz Centra Prirodno roditeljstvo na predavanju Rani razvoj – dobar start za život.

Predavanju Tomislava Kuljiša prethodit će i tribina za roditelje koja će okupiti eminentna imena stručnjaka i poznatih roditelja. Uz Tomislava Kuljiša, na tribini će sudjelovati i Robert Kurbaša, Daria Knez Rukavina, prim. mr. sc. Marija Čatipović, spec. pedijatar, Maja Prebeg, majka i polaznica Centra, te Jadranka Lisak, patronažna sestra.

Na tribini će sudionici zainteresiranim posjetiteljima prenijeti brojna roditeljska iskustva i stručne savjete, dok će predavanje objasniti što se točno djetetu dešava u kojem životnom periodu i zašto je rani period u životu iznimno bitan.

Roditeljska tribina i predavanje, u organizaciji CentraPrirodnoroditeljstvo, održat ćese

9. listopada 2014. godine, s početkom u 17:30 sati u zagrebačkom hotelu DoubleTree by Hilton, ulica grada Vukovara 269A.

Koliko je odnos s roditeljima važan za djetetov razvitak, pokazuju i brojna provedena istraživanja koja kažu da je veća vjerojatnost da će djeca koja se osjećaju sigurno u roditeljskom krugu razviti bolji istraživački duh (Mercer), da će znati demonstrirati emocionalnu dostupnost u dobi od 7 godina (Tufts University, Easterbrooks) te da će pokazivati višu razinu pozitivnog raspoloženja, konstruktivnog nošenja s problemima i nedaćama te bolju regulaciju emocija u učionici (Kerns).

Ovodogađanjeotpočet ćetribinomzaroditelje na kojoj će poznati glumci Robert Kurbaša, otac jednogodišnjeg dječaka, i Daria Knez Rukavina, majka dvije djevojčice, govoriti s kojim se pitanjima susreću u odnosu s djetetom – tom malom, novom osobom koja odjednom zauzme i ispuni cijeli naš život. Uz Dariu, priču poznatu mnogim majkama o odgoju, o prvom razdvajanju od djece, s čime se susreću majke kada se vraćaju na posao i/ili kad im dijete kreće u vrtić, govorit će još jedna majka, i polaznica Centra, Maja Prebeg. Patronažna sestra Jadranka Lisak govorit će o svojim iskustvima s roditeljima i novorođenčadi. Prim. mr. sc. Marija Čatipović predstavit će svoje spoznaje na temelju iskustva stečena tokom rada s djecom. TomislavKuljiš ćeudrugomdijeluprogramaodržatiipredavanjeoutjecajuroditeljanaosobnostdjetetainjegovkasnijirazvoj. Sudionici ćetakostećikvalitetanuvidudjetetovdoživljajsvijetaisebe. Spoznajeotomekakodijetefunkcionira, kojisurazlozitipičnihponašanja, štodijeteistinskitrebaodroditeljaizbog čegatotreba, tekojerazvojnefazeiproceseprolazi, spontanopodižukvaliteturoditeljstva. Ovaj događaj jedinstvena je prilika za dobivanje cjelovite slike o ranom razvojnom periodu čovjeka kojeg nazivamo djetinjstvo. Za ovo iznimno zanimljivo roditeljsko iskustvo, zbog ograničenog broja mjesta, obavezne su prijave putem mailanainfo@prirodnoroditeljstvo.comilinastranicama Centra Prirodno roditeljstvo (www.prirodnoroditeljstvo.com). Kotizacija, uiznosuod 50 kn po osobi, može se platitinaulazuudvoranuiliinternetskomuplatomprekowebstranicaCentra. Cjelokupan program traje do 21 sat.

Raspored predavanja na tribini

17.30 h – 18.45 h Tribina za roditelje

Sudionici: Robert Kurbaša, Daria Knez Rukavina, Tomislav Kuljiš, prim. mr. sc Marija Čatipović, Maja Prebeg, patronažna sestra Jadranka Lisak

18.45 h – 19.00 h Pauza za razmjenu iskustava, razgovor sa sudionicima tribine

19.00 h – 21.00 h Predavanje: Rani razvoj – dobar start za život

Predavač: Tomislav Kuljiš, osnivač Centra Prirodno roditeljstvo i autor programa Roditeljstvo i rani razvoj

Foto: www.prirodnoroditeljstvo.com