Treće izdanje zabavnog projekta za djecu Color run, swim and fun

U organizaciji portala djeca.hr u Korčuli, 13. i 14. srpnja, održat će se treće izdanje Color Run, Swim and Fun projekta s bogatim dvodnevim programom koji obuhvaća kulinarske radionice, dječji aquatlon, humanitarnu utrku za roditelje i mnoštvo bogatih nagrada za sve Korčulane, turiste i posjetitelje.

Projekt Color Run, Swim and Fun osmislila je Sanda Šeparović, vlasnica dječjeg portala djeca.hr, ali i otočanka koja je veći dio svog života provela na Korčuli. U želji da djeci i roditeljima, kako domaćima tako i turistima, pruži što bogatiju ponudu tijekom turističke sezone, nastao je projekt koji obuhvaća sportske, humanitarne, kultrune i zabavne aktivnosti, a Korčula se nametnula kao logičan domaćin već treću godinu za redom budući da je Sanda svoje prve korake u radu s djecom napravila baš na otoku kao trenerica Korčulanskog plivačkog kluba. Prva dva izdanja projekta Color Run, Swim and Fun okupila su više od tri tisuće sudionika iz svih djelova svijeta, a i ove će godine omogućit će iznimno bogati program s nekoliko zvučnih imena.

U petak 13. srpnja, na živopisnom trgu Sv. Justine u centru Korčule održat će se kreativna i kulinarska radionica za djecu koju će moderirati jedan od najpoznatijih imena hrvatske kulinarske scene, chef Mate Janković te priznata korčulanska slastičarka Smiljana Matijaca kao predstavnica kultnog otočnog brenda Cukarin. Uz crtanje i bojanje te učenje o spremanju jela i slastica, ovaj dinamični gastro duo predstavit će i najnoviji hit domaćeg kulinarstva Hrvatsku kuharicu. Nakon radionice djeca i roditelji moći će se službeno prijaviti za utrke.

Subota 14. srpnja središnji je dan projekta. Program započinje podizanjem startnih brojeva na Trgu pomirenja, poznatom pod nazivom Spomenik, nakon čega će gradonačelnik Korčule Andrija Fabris službeno otvoriti natjecanje. Koordinatori plivačko-trkačkog natjecanja poznati su široj javnosti, Ivan Pavić iz Triatlon kluba Split, jedno od najpoznatijih triatlonskih imena u Hrvatskoj kao i predstavnici brojnih plivačkih klubova iz Hrvatske na čelu s Marijem Todorovićem, hrvatskim olimpijcem i glavnim plivačkim trenerom KPK-a. Nakon natjecanja održat će se humanitarna utrka Roditelji djeci prilikom koje će roditelji zajedno s djecom trčati na već poznatim stazama oko staroga grada, a sva prikupljena sredstva donirat će se za potrebe Dječjeg vrtića Korčula. Nakon što se proglase pobjednici uz bogate i raznolike nagrade slijedi zabavni program za sve uzraste uz bend Chill Out i DJ-a. U samom centru grada za djecu nastupit će djeca i to folklorna sekcija Dječjeg vrtića Korčula, dramska skupina OŠ Ante Curać Pinjac iz Žrnova, folklorna skupina OŠ Orebić, mažoretkinje iz Vele Luke te folklorna sekcija KU-e Ivo Lozica iz Lumbarde.

Važnost projekta prepoznali su i brojni sponzori kao i sve gradske institucije, pa su se i ovu godinu u organizaciju kao sponzori, pokrovitelji i volonteri uključili, Grad Korčula, ŽLU Korčula, Centar za kulturu Korčula, Radio Korčula, te brojni drugi sponzori, donatori, restorani i obrti.

Ideja Color, run, swim and fun projekta je obogatiti turističku ponudu grada jedinstvenim kolažom akitvnosti za djecu koji spaja sport, kulturu, humanitarni rad i zabavu ali i sve starosne skupine i različite kulture i nacije, te kao takva u potpunosti odgovara poznatom multikulturalnom nasljeđu grada Korčule. Ovogodišnje treće izdanje u Korčuli nastavit će se 24. i 25. kolovoza u Splitu u sklopu 20. Marjanskog đira.

Ponosan sam što je Korčula već treću godinu domaćin ovog hvalevrijednog projekta. Događanja usmjerena na djecu i obitelj prava su rijetkost tijekom sezone. Color Ran, Swim and Fun je do sada oduševio brojne posjetitelje, domaće ljude i turiste, projekt ćemo svakako podržati i narednih godina" - Andrija Fabris, gradonačelnik Korčule.

gradonačelnik Korčule i Sanda Šeparović

"Iznimna mi je čast sudjelovati u ovakvom projketu, pobornik sam zdravog načina života, od bavljenja sportom do kulinarstva, a sudjelovati u projektu koji objedinjuje sve te segmente te uključuje i roditelje i djecu je rijetkost. Već sam surađivao s portalom djeca.hr i nadam se nastaviti suradnju jer jako volim raditi s djecom i utjecati na mlade ljude kroz kulinarstvo koje je bitan segment društva." - chef Mate Janković.

Priključite se šušuru za djecu i odrasle, trećem Color Run, Swim and Fun projektu!

Više na djeca.hr

Tekst i foto: press

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Reci NE bullyingu i riješi ga se na nenasilan način!

Edukatorica Iva Brčić osmislila je radionice namijenjene djeci…

Dovedite svoju djecu na besplatnu Singa radionicu u centru Zagreba

Sad je idealno vrijeme da potaknete djecu da…

Večer s Dionom Leonardom i nevjerojatnom Gobi te dobrotvorna utrka

Upoznajte ultramaratonca Diona Leonarda koji nam dolazi sa…

Volontirajte na UNICEF-ovoj humanitarnoj utrci Mliječna staza 2019.

UNICEF organizira humanitarnu utrku Mliječna staza 2019. za…

Pročitajte i:

HallOfFame_2021_PR_J-1

Jeste li spremni za najiščekivaniji događaj u godini - Jana Story Hall of Fame?

Još svega nekoliko sati nas dijeli od ovogodišnjeg Jana Story Hall of Famea, koji će…

mame i klinci

Konferencija Mame&klinci: Izazovi obitelji u vrijeme pandemije!

Konferencija Mame&klinci, koja je održana 29. 05. 2021. iz male dvorane poslovnog centra Almeria, a…

Danijela Miklec

Eko Limach Fest: Uz zanimljivu priču, i medo je bio atrakcija!

Među krošnjama drveća dvorišta ALU održao se Eko Limach Fest, a u našem kutku djeca…

Tragedija u Kninu: 5-godišnji dječak preminuo u autu!

Nakon što je proveo u autu veći dio dana, petogodišnjak je preminuo, a njegovo je…