trudnica umrla od koronavirusa tijekom porođaja u bolnici

Tijekom porođaja umrla trudnica zaražena koronavirusom

Nesretna žena prva je žrtva koronavirusa među trudnicama. Beba je, srećom, spašena, no u bolnici nitko nije mogao suspregnuti suze

Trudnica kojoj je dijagnosticiran koronavirus umrla je tijekom porođaja u londonskoj bolnici Whittington, dok su liječnici uspjeli spasiti njezino novorođeno dijete, piše DailyMail. Za sada još nije potvrđeno je li nesretna žena do sada imala neke druge zdravstvene probleme; iz bolnice su samo izvijestili kako je događaj potresao svih, jer je riječ o mladom, izgubljenom životu i djetetu koje je, tek što je ugledalo svjetlo dana, ostalo bez najvažnije osobe u životu svakog čovjeka - majke.

“Nakon svih tragedija koje smo do sada vidjeti, ovaj nas je slučaj do kraja devastirao. Svi zaposlenici naše bolnice bili su u suzama; jedina utjeha je to što je beba preživjela", priopćili su iz bolnice napominjući kako bebi nije dijagnosticiran koronavirus.

Whittington Hospital u Londonu

Iako je Covid-19 bolest još velika nepoznanica za znanstvenike i liječnike, prema dosadašnjim iskustvima trudnice nisu ugrožena skupina, no što sve ipak trebaju znati o koronavirusu, pogledajte OVDJE. Inače, posljednjih dana u Hrvatskoj se vode i polemike o tome kako rađaju trudnice oboljele od koronavirusa, vaginalno ili carskim rezom. Iako se u javnosti pojavila informacija kako se vaginalnim porodom koronavirus prenosi s majke na dijete, zbog čega se preporučuje carski rez, Udruga Roda protiv je carskog reza, jer – kako su rekli u pismu upućenom ministru zdravstva Viliju Berošu, ta je praksa u suprotnosti sa smjernicama Hrvatskog društva za ginekologiju i opstetriciju, ali i svjetskom praksom. Mediji nisu objavili je li prva žrtva koronavirusa među trudnicama na kraju rodila vaginalno, nakon čega joj se pogoršalo stanje, ili su bebu spašavali carskim rezom.

Tekst: D. P.
Fotografije: Profimedia

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Koronavirus se pojavio u jednoj osnovnoj školi

Svim učenicima trećeg razreda jedne osnovne škole u…

proljetne alergije

Otkriven još jedan simptom proljetnih alergija. Ako ovo osjećate, ne umišljate!

Proljeće je zbog povećane koncentracije peluda u zraku…

Pročitajte i:

online škola u hrvatskoj

Ako i iduća školska godina bude online, ovo će nas barem malo utješiti

Mnogi roditelji, ali u sami učenici, groze se mogućnosti da bi se zbog eventualnog povratka…

Zagrebački Zoološki vrt priprema super event povodom Svjetskog dana zaštite okoliša

Edukatori Zoološkog vrta grada Zagreba u petak će od 12 do 15 sati na Zebrinu…

Traži se donor za 8-godišnju Luciju koja boluje od leukemije! 'U 12.20 sati srušio nam se svijet...'

Nitko iz obitelji, ali ni iz Hrvatskog registra, nije kompatibilan s 8-godišnjom Lucijom kao donor…

Profesor Baltazar traži trajni dom! Tko želi 'udomiti' ovu instalaciju?

Umjetnik Behzad Khosravi Noori svoju je umjetničku instalaciju Profesor Baltazar i Spomenik nevidljivom građaninu odlučio…