Pozivi su pristizali iz cijele Hrvatske, najviše iz Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a slijede Primorsko-goranska, Bjelovarsko-bilogorska i Splitsko-dalmatinska županija. Najduži poziv trajao je čak 78 minuta. Telefončić je najviše brujao o dojenju, razvoju i zdravstvenim potrebama djece, ali pozivatelje i savjetovateljice sve više zaokupljaju pitanja u vezi s komunikacijom djece i roditelja, međusobnim uvažavanjem i općenito odgojem.

Rečeno je to na današnjoj proslavi drugog rođendana popularnog Telefončića, na kojoj su upravljanje Savjetovalištem i službeno preuzeli Mali dom, gradska ustanova za rehabilitaciju djece i mladeži (domaćin skupa) i Grad Zagreb. Stoga je predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću uručila simboličan dar – majicu s logotipom Telefončića.

Savjetovalište je pokrenuto u svibnju 2012. godine na zahtjev roditelja koji su izrazili potrebu za uslugom telefonskog savjetovanja. Telefončić je zaživio zahvaljujući donacijama građana i tvrtki te uz podršku Malog doma i Grada Zagreba. Velika je prednost Telefončića što je dostupan svima koji brinu o djeci od rođenja do sedme godine života: roditeljima, udomiteljima i drugim skrbnicima najmlađe djece,  uključujujući sve obitelji s najmlađom djecom, obitelji s djecom koje žive u posebno teškim uvjetima te one koje skrbe o djeci s teškoćama u razvoju.

O uspjehu usluge, osim broja poziva koji stalno raste, svjedoči i prosječna ocjena kojom su pozivatelji ocijenili zadovoljstvo dobivenim odgovorom – čista petica! S tim se složila i glumica Daria Knez Rukavina, zaštitno lice Telefončića, koja je i sama uz njegovu pomoć razriješila neke dvojbe u brizi oko svoje djece.

„Broj poziva i raspon pitanja na Telefončiću iznova potvrđuje da ljubav ima puno pitanja i da su mala djeca veliki izazov. Danas smo prevladali i jedan veliki organizacijski izazov – održivost ove važne usluge za roditelje, pokrenute zajedničkim snagama UNICEF-a, Grada Zagreba, Malog doma i tisuća građana koji su svojim donacijama do danas podržavali rad Telefončića. I na tome od srca zahvaljujem gradonačelniku Grada Zagreba, gospodinu Milanu Bandiću. Vjerujem kako će Telefončić doživjeti još puno obljetnica kako bi svi roditelji i skrbnici dobili stručnu podršku u podizanju djece u trenucima kad im je najpotrebnija“, istaknula je predstojnica Ureda UNICEF-a Valentina Otmačić.

Telefončić je dostupan na broju 01 4850 555 svaki dan od 9 sati ujutro do 21 sat navečer, sedam dana u tjednu, a njegov savjetodavni tim čine medicinske i patronažne sestre, psihologinje, socijalne pedagoginje, logopedinje i primalje koje stručno i brižno odgovaraju na svaki upit.