Maleni Chen Xiatan ja krajem 2011. obolio od zloćudnog tumora na mozgu. Ubrzo nakon toga i njegovoj majci je dijagnosticirano kronično oboljenje bubrega. Sljedećih dvije godine njih se dvoje zajedno borilo sa teškim bolestima. Međutim, agresivni tumor je dječaka potpuno iscrpio zbog čega je završio nepokretan u krevetu i postupno gubeći ii vid. Kako navodi Daily Mail, stanje njegove majke se također pogoršalo i transplantacija bubrega je bila jedino i hitno rješenje.

"Mama želim ti spasiti život"

Početkom ove godine dječakova bolest je naglo uznapredovala i tada je mali Chen donio odluku da majci donira bubreg. Njegova majka je odmah odbila taj prijedlog. No, dijete je inzistiralo i izrazilo to kao svoju posljednju želju, na što je majka u suzama ipak pristala.

Chen je izdahnuo 2. travnja ove godine i za par sati je njegova majka već bila na operacijskom stolu na transplantaciji bubrega. „Jedina mi je utjeha da znam, da jedan dio njega u meni i dalje živi, rekla je potresena majka nakon uspješne operacije.

Dječak spasio tri života

Svojom smrću hrabar dječak je spasio život još dvoje ljudi. Njegov drugi bubreg je dobila dvadesetogodišnja djevojka, a jetru dvadesetsedmogodišnji muškarac. Glasnogovornik bolnice je potvrdio kako su sve transplantacije organa uspješno izvedene. Prije operacija su liječnički timovi održali minutu šutnje u čast plemenitom činu malog Chena pri čemu mnogi nisu mogli suzdržati suze.

Foto: Youtube.com