Cilj Susreta je razvijati i podizati glazbenu kulturu mladih, potaknuti i razvijati darovitost učenika, predstaviti zborski repertoar i zborove široj javnosti te vrednovati rezultate zborova i njihovih voditelja. Sudjelujući na Festivalu tj. Susretu, učenici i zborovođe dobit će priliku javno prezentirati svoj rad te će im na taj način biti omogućeno procijeniti svoje muziciranje u odnosu na druge zborove. Ulaz na koncert je besplatan.

Koncert školskih zborova dio je Festivala glazbe koji traje od 20. studenoga do 12. prosinca. U sklopu ove manifestacije održan je Festival tamburaških orkestara Dr. Josip Andrić, Festival pjevačkih zborova i međunarodni dječji festival Čarobna frula, a u gotovo mjesec dana glazbe na 13 koncerata nastupilo je više od od 1.000 glazbenika iz Hrvatske i inozemstva.

Festival je nastao na inicijativu profesionalnih glazbenika entuzijastičnog karaktera s namjerom da svojom djelatnošću unaprijedi dosadašnje rezultate na području glazbe u Zagrebu, poveže glazbenike pojedince, udruge i ustanove koji djeluju na kulturno-umjetničkom području te privuče novitete iz drugih sredina i zemalja kako bi na taj način publici pružao niz novih programa.

Tekst i foto: Centar za kulturu i informacije Maksimir