Pozivamo roditelje da uključe djecu u besplatne, poučne, dobi primjerene i zabavne radionice namijenjene djeci u dobi od 4 do 12 godina. Radionice su osmišljene kao siguran, poticajan i kreativan oblik provođenja slobodnog vremena.

Usmjerene su na pozitivan razvoj djece kroz kreativan rad, obrađujući teme poput vršnjačkih odnosa, nenasilne komunikacije, tolerancije, samopoštovanja, samozaštitnih vještina i asertivnog ponašanja, a sve u svrhu razvoja pozitivne slike o sebi i prevencije nepoželjnih obrazaca ponašanja. Radionice se održavaju u malim grupama, raspoređene prema dobi djece te ih provode educirani studenti pomagačkih zanimanja pod stalnom stručnom mentorskom podrškom.

Radionice se održavaju tijekom školske godine 2019./2020. u poslijepodnevnim terminima, jednom tjedno u trajanju od 60 minuta, a u njima sudjeluje maksimalno 10 djece. Konačan raspored i detaljniji opisi svake radionice bit će dostupni na upisima.

stvori-pozitivnu-sliku-o-sebi-na-besplatnim-radionicama-za-djecu

Sve radionice podijeljene su u cikluse (ovisno dijete pohađa li dijete radionice prvi ili drugi, treći put) prema preventivnim temama koje će djeca ove godine prolaziti zajedno s volonterima.

Osnovne teme o kojima će djeca učiti su:

  1. ciklus – Komunikacija, samopoštovanje i briga o sebi
  2. ciklus – Obitelj i vršnjaci, tolerancija
  3. ciklus – Društvena svijest, odgovornost i prosocijalno ponašanje

Upisi u preventivno-socijalizacijske radionice održat će se tjednu od 16. do 20. rujna, u vremenu od 9 do 19 sati u prostoru Dječje kuće Borovje, na adresi Bože i Nikole Bionde 7. Upis osobno izvršava roditelj ili skrbnik.

Za sve dodatne informacije o upisima i rasporedu možete nas kontaktirati na 01 6112 758 ili djecjakuca@hrabritelefon.hr.

stvori-pozitivnu-sliku-o-sebi-na-besplatnim-radionicama-za-djecu

Tekst i foto: Hrabri telefon