I dok odraslima život postaje rutina, djeci je jedan dan u njihovom životu sve samo ne rutina. Glavni lik, desetogodišnji Tomica, razapet je između svoje zaigranosti i različitih očekivanja roditelja, starije sestre u tinejdžerskim godinama te mlađeg brata kojemu se sve oprašta.

„Bum Tomica“ Silvije Šesto jedna je od najpopularnijih hrvatskih dječjih knjiga u četiri nastavka, dok je neki poistovjećuju i s hrvatskim Harryjem Potterom. Životnost i direktnost, humor koncentriran u kratkim pričicama koje su više situacije svakodnevnog života, čini da djeca prepoznaju sebe i identificiraju se s licima.

Kompletna obitelj bez koje predstava ne bi funkcionirala sastoji se od Dražena Čučeka, Ivana Grčića, Lanu Gojak i Ivanu Krizmanić!

Autorski tim čine još i dramaturg te redatelj Ladislav Vindakijević, scenografkinja Dinka Jeričević, pomoćnica scenografkinje Marta Crnobrnja, kostimografkinja Danica Dedijer, pomoćnice kostimografkinje Tajana Meštrović i Marta Grbešić, skladateljica glazbe Adriana Kramarić, likovna oblikovateljica Silvija Šesto, fotografkinja Irena Sinković te producentica Vitomira Lončar.

Tekst i foto: press, mala-scena.hr