Star Wars dan se održava 6. 5. 2018. u organizaciji Udruge ljubitelja Zvjezdanih ratova STAR WARS HRVATSKA, u prostoru Centra mladih Ribnjak, s otvorenjem u 10:30 i trajanjem sve do 18 sati.

Program potražite na sljedećoj poveznici.

Ulaz na sva predavanja i radionice kao i izložbeni dio je besplatan, a naći će se i nagrade za sudionike koje su osigurali sponzori.

star-wars-fanovi-stizu-na-ribnjak

Star Wars origami: 6.5.2018. Centar mladih Ribnjak  u 15:30h

Origami je japanska umjetnost presavijanja papira s ciljem stvaranja oblika od lista papira. Dio je japanske kulture koja je bila ujedno i inspiracija za Star Wars filmove. Na radionici, prema sadašnjem planu, će se raditi Star Destroyer, Princeza Leia i Yoda, a uratke nosite doma, takvih SW thingiesa nema za kupiti i svi će vam se diviti kad kažete "JA sam to napravio/la!"

Radionica je besplatna, a materijali su uključeni, stoga svakako ne propustite doći na Star Wars origami radionicu, ali se prijavite jer su mjesta ograničena. Prijave na udrugaATmoscroatia.com ili na samom eventu do popunjenja mjesta.

Voditelj: Krešimir Rajki

star-wars-fanovi-stizu-na-ribnjak

Cosplay (Revija Star Wars kostima (16+) je kostimiranje u likove, ovoga puta isključivo likove iz Star Wars franšize, a održat će se 6.5. na Star Wars danu na Ribnjaku. Cosplayeri će biti prisutni tijekom cijelog eventa, a u 17:30 h će se održati promenada kostima te ocjenjivanje žirija.

Prijave za uvijek zanimljivi Star Wars cosplay sa super Star Wars nagradama su putem online prijavnice do subote 05.05.2018. do 18:00 sati ili na samoj proslavi do 13:00 sati. Svi kostimi moraju biti na eventu do 13:00 sati pa do revije, inače neće biti u konkurenciji za nagrade. Natjecanje počinje u 17:30 sati.

Klikni i prijavi se

Natječu se samo Star Wars likovi, bilo vlastito osmišljeni, bilo postojeći likovi franšize. Kostimi koji su pobijedili na prošlogodišnjem May the 4th natjecanju ne mogu osvojiti nagradu, ali mogu sudjelovati. Prostor za presvlačenje i repair kit osigurani su za sve kostime koji se prijave.

Ove godine dijele se četiri+1 atraktivne nagrade. Ocjenjivati će stručni žiri prema unaprijed pripremljenim tablicama, a gledat će se kvalitetu izrade, samostalnost izrade, Star Wars feel, opći vizualni dojam i izvedba. Jedna nagrada će biti nagrada publike koja će biti rezultat ocjena publike kostima za vrijeme trajanja eventa. Žiri čine: Iva Šimunović Lisak i Zoran Aragović.

star-wars-fanovi-stizu-na-ribnjak
Više informacija

Tekst i foto: press