Već deset godina misija Crvenih nosova klaunovadoktora je ista - vratiti djeci trenutke radosti, igre i bezbrižnosti, te osobama u teškim i kriznim situacijama vratiti osjećaj sreće i optimizma. Zbog epidemije koronavirusa u ovom razdoblju ne mogu posjećivati djecu u bolnicama, niti starije osobe u domovima, no sa sigurne udaljenosti - iz svojih domova - nastavljaju svoju misiju te donose osjećaj radosti i smijeha svoj djeci koja se nalaze u otežanim okolnostima, a njihovim roditeljima trenutak predaha i olakšanja.

"Smijeh nema granica, radost širimo putem naših društvenih mreža. Pratite nas na našim društvenim mrežama - Facebook, Instagram i YouTube. Redovito objavljujemo kratke videe s klaunskim skečevima, a svaki utorak, četvrtak i subotu od 15:30 do 15:50 putem Facebook Live-a imate priliku družiti se s klaunovima jer s klaunom nisi sam. Dijelite sadržaj koji vas je razveselio i uljepšao vam dan, dijelite ga s vama dragim osobama - jer smijeh pomaže", kažu iz Udruge Crvenih nosova klaunovadoktora, napominjući kako trenutačno rade na tome da putem svojih suradnika u bolnicama omoguće izravno online druženje klaunovadoktora s djecom u bolnicama.  

"Sretni smo što je naš rad prepoznat i da ima pozitivan utjecaj. Primili smo puno pozitivnih reakcija i komentara roditelja. I ovim putem iskreno zahvaljujemo našim donatorima, zbog čijih donacija smo u prilici pružiti #noslonac djeci i njihovim roditeljima u ovom razdoblju kada je to najpotrebnije. Humor i smijeh čine nas jačim i otpornijim, a vraćanje osjećaja sreće i optimizma u teškim situacijama naša je misija", kažu Crveni nosovi.

Intervju s osnivačem Crvenih nosova, Zoranom Vukićem, s kojim smo nedavno razgovarali povodom 10. rođendana ove Udruge, pročitajte OVDJE.

Tekst: D. P.
Fotografija: PR