Da je StoryGourmet Chef's Secret Dinner iskustvo kao rijetko koje, gdje se događa spoj gastro senzacije i atmosfere koju čine zanimljivi uzvanici te chef koji prezentira jednu sasvim novu, razigranu priču, znaju svi koji ovaj projekt prate. Tako su uzvanici i ove večere mogli okusiti i doživjeti puno više nego su i sami mogli zamisliti. Borna Kotromanić, Đurđica Vorkapić, Domagoj Jakopović Ribafish sa djevojkom Kasandrom Draganić, Ana Vučak Veljača, Tomislav Petranović, Mirjana Mikulec i Ines Preindl došli su sa svojim pratnjama na ovaj jedinstveni doživljaj.

Za početak, uz piće dobrodošlice što je bio vrhunski šampanjac Mumm, dočekao ih je i kvartet saksofonista zagrebačke Muzičke akademije, Lunimae. Nakon zajedničkog druženja u posebnoj VIP sobi hotela, uzvanici su se uputili na večeru gdje ih je glazbenom pratnjom dočekao tim gitarista i violinista, također studenata Muzičke akademije. Ovi mladi ali iznimno talentirani glazbenici, svojim notnim taktovima brinu se i za glazbenu atmosferu mnogih drugih političkih i dužnosničkih svečanih večera, istaknula je njihova voditeljica Martina Gojčeta Silić, inače Prodekanica za međuinstitucijsku i međunarodnu suradnju. Izvodili su moderne jazz standarde te skladbe španjolskih i drugih južnoameričkih skladatelja poput Astora Piazzole, Manuela de Falle, Enriquea Granadosa ...

Pogleda na sam stol također je bio impozantan za što se pobrinuo tim cvjetnog ateliera Lela Design koji je na čelu s Mirelom Lelom Mikšić osmislio cjelokupan dizajn stola te ostalih cvjetnih instalacija koje su se odlično uklopile u tamno zeleni baršun i elegantnu verziju industrijskog dizajna prostora.

Svaki zanimljivi slijed hrane slijedili su i pomno osmišljeni ginovi najprodavanijeg premium svjetskog branda gina, a pravo osvježenje donijela je voda Jamnica i Jana, koji su sponzori i ovogodišnjeg događanja StoryGourmet Chef's Secret Dinner.

Da je moguće napraviti vrhunski meni spajajući namirnice koje se inače isključuju, dokazao je mladi a renomirani chef Hrvoje Nakić, glava tima restorana Tesla, smještenog u novozagrebačkom hotelu International Business Hotel

A kako je to izgledalo na tanjuru i koje su to kombinacije sastojaka iznenadile uzvanike, donosimo vam u meniju koji je posebno smišljen za ovu priliku:

DRY AGE SUSHI

STRIP LOIN DRY AGE 40 DANA / OYSTER LEAVES / WASABI / GEL SOYA

TELETINA VS TUNA

TELEĆI FILE/ LIST KAPARE / CRNI SEZAM / PJENICA TUNA / BORAČ

SRNA VS GAMBERO ROSSO

SRNEĆI FILE /GAMBERO ROSSO / KUPINE / BABY TIKVICA / ACETO PERLE / ŠAFRAN

SVINJA VS JAKOBOVA KAPICA

LARDO / JAKOBOVA KAPICA / PASTRNJAK / HREN / KOPAR / IKRA

JUNEĆI FILE VS HLAP

BABY BEEF JUNEĆI FILE / HLAP / ŠENON / KUKURUZ / KOKICE / ŠPAROGE

KRUŠKA VS ČOKOLADA

KRUŠKA / BIJELA IVOIRE VALRHONA ČOKOLADA / KAVA

Fotografije: Robert Gašpert/Story