Moto slavnog Špancirfesta ove godine glasi “Pokreni svoju kreativnost”, a Park kreative središnje je mjesto stvaranja, inovacije i kreacije za djecu i mlade. Zelena, sigurna oaza parka u Habdelićevoj ulici, u samom srcu Varaždina, u deset će festivalskih dana ugostiti niz zanimljivih sadržaja namijenjenih poticanju istraživanja i učenja. Radionica, predstava i izvedbi ima mnogo, a na klincima i onima nešto većima, je samo da izaberu gdje i kako će se zabavljati.

IZVEDBE/PREDSTAVE

BAJA BUF (10-24 mjeseca) *

Palačinka mog života  (4+)

Puž muž (3+)

Šumastikus (5+)

DJ Mario Kovač (za sve uzraste!)

RADIONICE

Dramska radionica *

(S)Likovna radionica

Makeover

Lutkarski špancirung

No work & just play *

Contakids (2 – 5, uz pratnju odraslih) *

KLIKERovi mali dizajneri

#takeover *

Slamonija

Break-a-dance & DJ DSimpleify *

Zagonetno drvo

Afro dance & Afro bubnjevi *

Glazba i igra *

* za označene predstave/radionice potrebne su prijave

spancirfest-park-kreative-za-djecu-mlade

Ulični program Špancirfesta

Ulični program je srce i duša Špancirfesta. Izravni kontakt umjetnosti s publikom stvara snažnu sinergiju i Špancirfestu daje posebnu energiju, koja svake godine u Varaždin krajem kolovoza privlači stotine tisuća posjetitelja.

Ulični performansi, ulični teatar, novi cirkus, kako god nazvali umjetnike i zabavljače koji neposredno, bez barijere pozornice, uveseljavaju to mnoštvo posjetitelja – na Špancirfest dolaze samo najbolji.

Svaka godina donosi nešto novo, svježe, još smješnije, luđe i zanimljivije. U 2017. će špancirere na ulicama i trgovima Varaždina uveseljavati 20 performera i uličnih teatara, probranih iz cijele Europe, u gotovo 100 izvedbi.

Više o pojedinim nastupima ovdje.

Službene web stranice Špancirfesta

Tekst i foto: press