Rodin SOS telefon za dojenje opstaje na stotinama volonterskih sati Rodinih savjetnica za dojenje, a ovisi i o donacijama jer se trošak telefona pokriva isključivo njima. Danas Rodin SOS telefon za dojenje treba vašu pomoć!

Doniranjem financijskih sredstava namjenski programu dojenja, omogućit ćete:

  • Nastavak savjetovanja i do 3.000 majki godišnje (majke su ovo savjetovanje ocijenile nezamjenjivom pomoći u ostvarenju dojećih ciljeva).
  • Nastavak savjetovanja preusmjeravanjem poziva u domove savjetnica. Tako ćete nam olakšati savjetovanje, nećemo morati odlaziti na neko izdvojeno mjesto i sjediti uz fiksni telefon već ćemo sudjelovati u obiteljskoj svakodnevici i pružati vam podršku i savjete iz vlastita doma.
  • Donacijom možete i zahvaliti udruzi na pomoći i podršci koju ste i same dobile.

Donaciju odnedavno možete namjenski uplatiti baš za projekte podrške dojenju putem Pay Pala ili uplatom na račun HR1624840081100197341 te na taj način pomoći nastavku rada Rodina SOS telefona čiji je rad zbog niza vanjskih okolnosti ugrožen.

Iz brojnih projekata koje provodi, Roda ima isključivo namjenska sredstva koja ne može koristiti za pokrivanje operativnih troškova koji nisu direktno vezani uz financirani projekt. Iznos telefonskog računa SOS telefona koji se s centrale preusmjerava savjetnicama diljem Hrvatske, jedan je od troškova koje smo prošlih godina podmirivale donacijama tvrtki, međutim, ove godine Rodin SOS telefon ostao je bez donatora i trebamo vašu pomoć.

Za neprekinuti nastavak rada SOS telefona potrebno je godišnje oko 12.000 Kn.

Sve donacije, makar simbolične bit će usmjerene u sredstva za SOS telefon za dojenje.

Biti Rodina savjetnica za dojenje (a trenutno na telefonu volontira 15-ak i još je toliko angažirano u različitim područjima promocije i zaštite dojenja) izazovan je i ponekad težak zadatak, ali je neizmjerno ispunjujuć. Svaka majka koja razgovor završi osnažena i motivirana, osnažuje i samu savjetnicu i motivira za daljnje volontiranje.

Puno puta su korisnice SOS telefona i drugih usluga podrške dojenju pitale na koji način mogu podržati rad savjetnica za dojenje, koje svoj posao obavljaju isključivo volonterski, s namjerom da na taj način iskažu zahvalnost za angažman i veliki trud koji savjetnice svakodnevno ulažu u pomaganje ženama. Namjenskom uplatom putem Pay Pala donaciju možete s lakoćom usmjeriti baš u svrhu nastavka dojećih projekata, prvenstveno Rodina SOS telefona.

Izvor: roda.hr