Radnici svugdje na svijetu vrijedno rade da bi svijet bio ljepše mjesto, ali Dušingrad ima posebne radnike. Dobrovoljno rade drugu smjenu i izglađuju nesporazume, grade povjerenje, popravljaju mostove prijateljstva i vraćaju osmjeh na lica. Oni su krilati servis, a ponekad ih nazivaju i anđelima....

Ilustratorica Marijana Jelić i autorica teksta Snježana Husić potpisuju ovu prekrasnu slikovnicu koja govori o krilatim serviserima - brižnim radnicima koji baš poput anđela bdiju nad svakom dušom u Dušingradu.

Slikovnica donosi poučan djeci primjeren tekst u kojeg su utkane poruke o dobroti, o prijateljstvu, o vrijednosti marljivog i odgovornog rada, ali i ljudskim manama i tome kako im doskočiti. Glavni junaci su radnici koji svuda oko nas vrijedno rade kako bi svijet bio ljepše mjesto za život, i bez kojih bi naši životi bili nezamislivi.

slikovnica-o-vrijednim-radnicima-koji-svijet-cine-ljepsim

Da bi krilati serviseri i ostali žitelji Dušingrada oživjeli na stranicama ove originalne knjige za najmlađe, ilustratorica je u svojem radu koristila lutke, fotografije i crteže, a rezultat su likovi koji su beskrajno zabavni i izazivaju osmijeh na licu kako djeteta, tako i odraslog čitatelja.

„ Kao i drugdje, u Dušingradu radnici održavaju svoj grad, uljepšavaju ga, dograđuju, ali ne misle da su zbog toga neke posebne face.

Ipak, nadobudni su to majstori i jedna smjena napornog rada nije im dovoljna. Dušingradski radnici odlučili su pomagati sugrađanima i izvan radnog vremena.

Navodno za tu drugu smjenu navlače posebna radna odijela, da brže dođu do mjesta gdje su potrebni. Zbog toga ih neki zovu anđelima, za druge su nebeski pomagači, trećima su poznati kao dobrodušni letači, ali pradjed Nostradam tvrdi da nose službenu titulu krilatih servisera i beskrajno se uzruja ako ih zovemo ikako drugačije.“

Biblioteka Dodo

Format: 22 x 22 cm, str. 26, tvrdi uvez

ISBN 978-953-257-326-8

cijena 79,00 kn

Tekst i foto: Planetopija