Stručnjaci i roditelji širom Hrvatske imali su priliku susresti se s Jesperom Juulom i učiti od njega, a posebno su nas inspirirale (i dalje nas inspiriraju) knjige koje je napisao.

Na druženju koje će se održati u subotu 5. listopada 2019. u Europskom domu u Jurišićevoj 1/1 u Zagrebu od 11 sati razgovarat će se o tome kako vidimo i razumijemo današnje potrebe pedagoških djelatnika, djece, mladih i roditelja te kako na njih možemo odgovoriti.

Želja Familylaba je osnaživati sadašnje i buduće generacije djece i odraslih u tome da budu zadovoljni sa sobom, mentalno zdravi, empatični i odgovorni prema sebi i društvu.

Želimo ulagati u odgoj koji ne lomi djecu, nego ih čini samosvjesnima i snažnima iznutra; djecu i mlade koji postaju odrasli koji su u stanju voditi ispunjen osobni život te s empatijom brinuti o drugim ljudima, zajednici i okolišu.

Jesper Juul idejni je začetnik Familylaba – projekta koji je pokrenut u mnogim zemljama te kroz nacionalne organizacije nudi seminare, predavanja, radionice, treninge i savjetovanja roditeljima i obiteljima, stručnjacima, djelatnicima u javnom sektoru te privatnim tvrtkama. Familylab nastavlja širiti i prenositi znanje koje predstavlja promjenu paradigme u izgradnji odnosa između djece/mladih i odraslih.

U subotnjem događanju sudjeluju:

Marina Vitković, prof. filozofije, logike i etike u II. gimnaziji, predsjednica udruge BoliMe - podrška mentalnom zdravlju mladih

doc. dr. sc. Lana Jurčec, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Neda Zubović Mihaljević, poduzetnica i majka četvero djece

doc. dr. sc. Miranda Novak, Edukacijsko – rehabilitacijski fakultet

Dušanka Kosanović, voditeljica Familylaba

Ulaz je slobodan.

Tekst i foto: FamilyLab FB