Predstava 'S prvim pahuljama', nastala po tekstu Ines Ognjenčić uz vodstvo Željke Župan Vuksan, drama je koja se bavi školskim i životnim problemima hrvatskih tinejdžera. U školi su pod pritiskom svladavanja opširnog gradiva te uspješne izgradnje odnosa s vršnjacima – od prijateljskih do ljubavnih veza. Kod kuće pak osjećaju svu težinu života sa svojim roditeljima.

Glavni lik je Iva, dijete razvedenih roditelja. Njezin je brat odlučio otići s ovog svijeta, a i ona pod pritiskom svakodnevice sve češće razmišlja o takvom bijegu.

Predstava je dobila mnoštvo pozitivnih kritika stručnjaka na nedavnoj Smotri kazališnih amatera Zagreba zahvaljujući sjajnoj izvedbi djela suvremene tematike.

U predstavi glume Antea Latinčić, Sara Šimunić, Domagoj Topić, Anamarija Koturić, Ivana Lozić, Barbara Raguž, Martina Vrbić, Sara Čanić, Nika Latinčić, Gabrijel Lukić, Marko Topić i Marta Marinić.

sesvetski-gimnazijalci-pozivaju-tinejdzere-na-besplatnu-predstavu

Dramska skupina Kaos Gimnazije Sesvete pod vodstvom Željke Župan Vuksan djeluje od 2002. godine. Sve se predstave rade po autorskim predlošcima, tj. sami učenici za njih različitim dramskim tehnikama sami stvaraju tekstove koji se bave kritikom društva iz perspektive običnog gimnazijalca. Dramska skupina Gimnazije Sesvete je kreativno susretište, ali i mjesto gdje školarci razvijaju svoje različite vještine učeći se toleranciji i zajedništvu. Budući da se sesvetski gimnazijalci i nakon mature žele nastaviti baviti glumom, stvoren je Kazališni klub Ciglica koji okuplja i sadašnje i bivše učenike, a nerijetko se u njemu nađu i sami nastavnici.

Tekst i foto: press