Tema emocionalne inteligencije zaokuplja pažnju javnosti već desetljećima, a znanstvena istraživanja pokazuju kako je EQ jednako važna za životni uspjeh kao i kognitivna inteligencija, ako ne i važnija. Koje tehnike i alate možemo kao odgojitelji i roditelji djece rane i predškolske djece koristiti kako bismo potaknuli razvoj EQ? Jačanje otpornosti, utjecaj medija na dječje emocije, emocionalna pismenost, empatija, emocije djece s teškoćama u razvoju – samo su neka od područja EQ o kojima će 30-ak stručnjaka raznih profila 13. i 14. ožujka govoriti na edukativnoj konferenciji Mliječni zub u prostoru Kraš Auditoriuma u Zagrebu.

U Zagreb tako, između ostalih, dolazi jedan od najpopularnijih autora knjiga o odgoju u Sloveniji i specijalni pedagog Marko Juhant. Zanimljivo će biti čuti i prof. dr. sc. Lone Svinth, izvanrednu profesoricu i doktoricu znanosti obrazovne psihologije na Sveučilištu Aarhus u Danskoj, koja je proučavala značaj empatične skrbi za razvoj dječjeg emocionalnog i društvenog razvoja, kao i umirovljenog profesora psihologije Vladimira Takšića, hrvatskog znanstvenika koji se kod nas prvi posvetio izučavanju emocionalne inteligencije.

Važnost čitanja za budućnost, kako rasti i napredovati unatoč poteškoćama, kako se nositi s dječjim bijesom te postaviti granice bez agresije, utjecaj emocionalne inteligencije za učenje, razvoj empatije kod beba i male djece..., samo su neka od zanimljivih predavanja na konferenciji. Raspored predavanja pogledajte ovdje.

Fotografija: Profimedia