U srijedu 8. listopada, kao uvod u Samoborske dane vatrometa na stadionu NK Samobor bit će priređena velika kestenijada uz prigodni program za djecu od 11 sati, te za sve ostale program kulturno umjetničih udruga od 17 sati.

Dan uoči početka Saoborskih dana vatrometa, u četvrtak, 9. listopada na stadionu se priprema samoborski Oktoberfest. Uz veliku ponudu raznih vrsta piva, pereca i kobasica, u zabavnom programu od 17 sati nastupaju Tamburaški sastav Bez kontrole, TD Ferdo Livadić, Udruga Etno-fletno, Singrlice i mažoretkinje UNITY S.

U petak, 10. listopada očekuju nas prvi vatrometni turnir Samobor od 15:00 sati, mađioničarska predstava i koncert grupe “Krivi smjer”, a potom i slovenski vatromet nakon kojeg slijedi tamburaška fešta uz uvijek odlične Slavonske lole.

Drugog dana natjecanja “Samoborski dani vatrometa”, u subotu, 11. listopada, razveselit će nas vatrometna izvedba pyrotima iz Slovačke uz nastup grupe Psihomodo Pop.

Naša Mirnovec Pirotehnika sa svojim će se revijalnim vatrometom predstaviti u nedjelju,

12. listopada, a potom slijedi koncert Maje Šuput. Sva događanja odvijat će se na stadionu NK Samobor, a ulaz je besplatan.

Sve ovo uvertira je u bogat program Dana grada Samobora, koji će se odvijati od ponedjeljka, 13. do nedjelje, 19. listopada. Grad Samobor svoj Dan svečano obilježava trećeg vikenda u mjesecu listopadu, na dan kada povjesničari procjenjuju da je kralj Bela IV. 1242. godine Samoboru darovao Povelju slobodnog kraljevskog trgovišta.