Period nakon porođaja je izuzetno osjetljiv. Nakon što splasne prvi val euforije zbog rođenja djeteta, nova obitelj je suočena s mnogim izazovima svakodnevnog života. Žena je još uvijek pod velikim utjecajem hormona, smanjenih fizičkih sposobnosti, okolina želi što prije vidjeti bebu, a svakodnevnica zahtijeva svoje, i najvažnije – novorođenče traži potpunu prisutnost majke. Pod takvim pritiskom, novopečena majka i otac prolaze ovaj put pod velikim stresom. Žene se često osjećaju nedovoljno dobre i u trenucima krize pomisle da su loše majke, očevi često ne znaju što da rade u takvim situacijama, a od novorođenčadi se ponekad očekuju ponašanja koja nisu u skladu s njihovim razvojnim mogućnostima.

Zato se 25. 11. u 16 h u Zagrebu održava radionica za što lakši i uspješniji prolazak kroz postporođajno razdoblje. Ova radionica ukazuje na moguće stresne faktore te kako ih se može eliminirati ili ublažiti da bi nova obitelj imala što lakši početak.

Na njoj će biti riječ o sljedećem:

- info - što se događa na fizičkoj i emocionalnoj razini nakon porođaja

- očekivanja i realnost

- kako se nositi s frustracijama

- društveno nametnute norme i što s njima

- stablo hrane

- potpora partnera i okoline

- organizacija - kako si logistički olakšati život

Radionica traje 2-3 sata, a održava se na adresi Zvonarnička 3, prostor Izdanja Antibarbarus (Zagreb). Sve prijave i upite šaljite na e-mail svjesna.trudnoca@gmail.com.

www.svjesnatrudnoca.com

Foto: Profimedia