Godine prolaze, svijet se drastično mijenja, serveri padaju, dečki dolaze i odlaze iz naših života, samo im se imena mijenjaju u mailu, inboxu, na Snapchatu, baš kao i moda, vrtoglavom brzinom. Eto, i Cosmo će ove godine napuniti 19 godina, no čini se da jedno žensko pitanje ostaje vječno, za sva vremena – "nemam što obući". Naime, jedna od boljih stvari vezanih uz obljetnice i 19. rođendan Cosma jest ta što je konačno prošlo dovoljno vremena da se stvari koje smo nosile 1998. godine vrate u modu. Tako barem kažu modni znalci – da je raspon od 20 godina dovoljno velik da nešto retro postane opet in, a da ne izgleda staromodno.
rodendanski-cosmo-prepun-darova-iznenadenja

Pa kad je tome tako, nije nam preostalo ništa drugo nego da sjednemo u Cosmo vremeplov i odvezemo se u ne tako daleku prošlost – 1998. godinu, u doba kada nije bilo ni Googlea ni pametnih telefona za pronalazak savršene maturalne haljine, make up tutoriala, savjeta za prekrivanje tetovaža, emojia, a kamoli online dejta i kada je prvi broj Cosmopolitana s veličanstvenom Cindy Crawford na naslovnici bio više od interneta – prvi pravi prozor u svijet.

U slavljeničkom tonu nazvali smo sve naše Cosmo djevojke s naslovnica – Severinu, Jelenu Rozgu, Ninu Badrić, Indiru Levak, Renatu Sopek, Lanu Banely, Milu Horvat, Lanu Jurčević, Leonu Paraminski, Tatjanu Dragović, Blanku Vlašić, Ljupku Gojić Mikić, Barbaru Kolar, Franku Batelić i pitali ih da se prisjete So Cosmo trenutaka. Ok, nismo zaboravili ni seksi dečke koji su nam odali koja je to najbolja lekcija koju su izvukli potajno čitajući curin Cosmo.

Jasmina Rodić ispitala je kako je izgledao naš prvi seks (naravno, ne onaj pravi, nego onaj koji se dogodio na ekranu pred našim očima) te je li solo cura super status ili stigma; Ivo Parać otkrio je kako make upom izbrisati tragove godina i party umora, a urednica mode Vanja Ljubić zavirila je u svoju bogatu Cosmo modnu arhivu i napravila kratak pregled trendova tijekom godina - od 1998. do 2017., tek tako ako poželite nešto maznuti. Uživajte u slavljeničkom broju koji krasi naša zlatna djevojka Sandra Perković, djevojka koja je sve postigla svojim radom, trudom i pozitivnim Cosmo duhom i sjetite se da mi cure doista možemo sve. Usudite se poželjeti!

Voli vas vaš Cosmo – već 19 godina :)