Rođendanski broj časopisa Storybook na kioscima

Uz Storybook doživite posebno jesensko iskustvo prepuno ljepota i iluzija, slavljenički broj povodom 10 godina je na kioscima!

Za svoj 10. rođendan Storybook je poželio privid filmskog seta kakve pamtimo iz nekih kultnih produkcija, vanityfairovsku atmosferu i opipljivu kemiju u zraku. Jedini logičan izbor bio je na slavljeničkoj naslovnici spojiti naše najuspješnije umjetnike glume – nestvarno elegantnu Zrinku Cvitešić, koja s novom predstavom nastupa na zahtjevnom londonskom West Endu i Gorana Bogdana, kojem izlaze četiri snimljena filma. U intervjuu Zrinka otkriva kako već dugo živi svoje snove, a Goran svoje lice glumačkog nomada. Jeleni Veljači u razgovoru otkriva kako je i prije Akademije osjećao tu magnetsku privlačnost prema setu, kako ne zna živjeti kad završi snimanje. Na pitanje hoće li proći ta ljubav prema nomadskom životu, Goran kaže: ‘Možda sa starenjem. Učim se udomiti se. Skučiti se. To bih volio.’

Deseti rođendan Storybook slavi uz mnoštvo zanimljivih sadržaja, poput teme o generaciji nekih novih mladih i uspješnih studenata, kojima je samo nebo granica. I na tome im svi pomalo zavidimo. Pročitajte temu Rujane Jeger o tome što je, zapravo, glamour, kao i onu o ikonama stila, koje su rušile modne postulate, često razmišljale ispred svoga vremena, a uz talent za lijepo, uvijek su bile autentične i svoje, dok u kolumni Jelena Veljača piše o prokletstvu Kennedyjevih i teretu slave. Jesen je stigla, iskoristite stranice Storybooka posvećene modi koje nude opcije – od bezvremenskih balonera u stilu heroina film noira do prevelike pilotske jakne à la Isabel Marant, ili uronite u pop boje i editorijal ‘Drama Queen’ koji su inspiracija za posve autentičan jesenski look.


Ako ste ikada poželjeli zaviriti u neki od klubova za odabrane, gdje se u zadimljenim separeima u sitne sate pričaju priče za koje bi i filmaši dali sve, Storybook je za vas izdvojio najekskluzivnije, u koje zalaze i poznati, i raskalašeni, i privilegirani, ali i princeze. Nađite se na trenutak u tom odabranom društvu ili zavirite u stvarni život princeza. Onaj u zlatnim kavezima i akvarijima, kako ih je okarakterizirala princeza Margaret, u tekstu o manama te "profesije", čiji je stil života imao malo više smisla jedino uz čašicu luksuzne žestice, "medikamenta" kojim se služila i slavna Grace Kelly.


A kad smo kod osebujnih i specifičnih stilova života, kao šećer na kraju Storybook donosi razmišljanja glavnih urednika prestižnih svjetskih izdanja – o životu printanih magazina, koji je sve više povezan s luksuzom vremena, ima svoju vjernu publiku ‘followera’, i čije je iskustvo intimno.

Iz novog jesenskog izdanja Storybooka isijava atmosfera teme "Dekadencija na filmu", od estetskih vrhunaca nalik onima u Fellinijevu filmu "Slatki život", do fantastičnih lookova iz Antonionijeva "Povećanja" ili pak dašak rimskog ekstravagantnog noćnog života i poetičnih prizora Paola Sorrentinija u "Velikoj ljepoti".

 

Tekst i foto: Storybook

Tagovi: , ,

Pročitajte i:

trudnica umrla od koronavirusa tijekom porođaja u bolnici

Tijekom porođaja umrla trudnica zaražena koronavirusom

Nesretna žena prva je žrtva koronavirusa među trudnicama. Beba je, srećom, spašena, no u bolnici…

koronavirus

Alemka Markotić: "Sada je valjda svima jasno da nitko nije imun na koronavirus!"

U Zagrebu od koronavirusa umro muškarac rođen 1974. godine, koji nije bolovao od niti jedne…

franka batelić i sin viktor

Sada je sreća potpuna u obitelji Ćorluka! I oni su jači od koronavirusa

Pjevačica Franka Batelić Iz Zagreba je s malenim Viktorom otišla u rodnu Istru, dok se…

katy perry objavila spol djeteta kojeg čeka s glumcem orlandom bloomom

Katy Perry objavila spol djeteta, no i njoj je koronavirus pokvario planove

Slavna pjevačica i glumac imali su velike planove za ovo ljeto, no čini se kako…