Pandemija koronavirusa i globalna ograničenja aktivnosti ipak nisu spriječili poznatnog blogera i novinara Domagoja Jakopovića Ribafisha da nastavi s pripremama za ljetni otočni izazov u kojemu će povezati 17 otoka srednjeg Jadrana. Osim povezivanja otoka Ribafish i udruga RokOtok će u sklopu projekta "Očistimo zajedno jadranske plaže od plastike“ na svakom od otoka očistiti jednu plažu. Plastika će s plaža biti uklonjena uz pomoć vrijedne donacije koju možete osigurati svi vi, kupnjom Head & Shoulders proizvoda do kraja travnja.

Iako većinu svog vremena provodi kod kuće, slušajući savjete Nacionalnog stožera za borbu protiv koronavirusa, Ribafish nastoji svakodnevno trenirati i održavati kondiciju kako bi što spremniji dočekao srpanjski početak otočnog izazova. Također je u stalnom kontaktu s predstavnicima otočnih općina u koje će doplivati i s kojima dogovara pojedinosti oko druženja s djecom i zajedničkog čišćenja plaža ako to prilike dopuste.

"Svakodnevno pokušavam održavati kondiciju koliko je to moguće u ovim uvjetima. Ne očekujem da će biti lagano, ali uz svu podršku koju primam vjerujem da ću svladati i taj izazov i povezati 17 otoka srednjeg Jadrana ovog ljeta. Veseli me da se inicijativa udruge RokOtok, unatoč preprekama koje su nas zadesile, ipak odupire snažnim strujama i da će do svog cilja doplivati uspješno", rekao je Ribafish.

Ribafish je projekt RokOtok započeo prošlog ljeta, a plivanjem namjerava povezati 50 hrvatskih otoka u spomen na svog preminulog sina Roka. Najvažniji cilj udruge RokOtok je poruka djeci i roditeljima da što više vremena provode u druženju i što je više moguće u prirodi. Više o ovogodišnjoj ruti plivanja Domagoja Jakopovića Ribafisha možete pronaći OVDJE. Pojedinosti dolaska na pojedine lokacije, plaže koje će se čistiti i informacije kako se pridružiti bit će objavljene naknadno i u skladu s preporukama Nacionalnog stožera za zaštitu od koronavirusa na internetskoj stranici Udruge RokOtok kao i na stranicama Udruge na društvenim mrežama.