crveni nosovi kalunovidoktori s djecom u bolnicama

Radost, ples i veselje za male pacijente u zagrebačkoj bolnici

Nakon mjesec i pol dana pauze zbog koronavirusa, CRVENI NOSOVI klaunovidoktori ponovno su nastupili uživo i nasmijali djecu u Klinici za dječje bolesti Zagreb te umirovljenike u nekoliko domova za starije

Dan smijeha, koji se obilježava 5. svibnja, CRVENI NOSOVI klaunovidoktori proslavili su veselim dvorišnim koncertima za djecu u bolnici i starije osobe u domovima. Iz dvorišta bolnice i domova, klaunovidoktori su ovih dana rasplesali starije osobe na balkonima zagrebačkog Doma za starije osobe “Centar" i Doma za starije osobe “Medveščak", te nasmijali djecu na liječenju u Klinici za dječje bolesti Zagreb, koja su ih gledala s prozora.

“Bio je to divan osjećaj, nakon mjesec i pol, ponovno uživo nasmijati djecu na liječenju u bolnici i razveseliti starije osobe u domovima. Sretan sam da smo, zahvaljujući popuštanju epidemioloških mjera, naš Dan smijeha mogli proslaviti s djecom i starijima, naravno, sa sigurne udaljenosti. Bilo je tu radosti, plesa i veselja, bio je to pravi Dan smijeha!", izjavio je Nikola Dabac, umjetnički direktor CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora.

Zbog epidemije koronavirusa, u ovom periodu, sve dok se CRVENI NOSOVI klaunovidoktori ne mogu i fizički vratiti u bolnice i domove, sa sigurne udaljenosti nastavljaju misiju. Smijeh nema granica pa radost šire putem svojih društvenih mreža jer s klaunom nisi sam. Ovogodišnji Dan smijeha CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora vratio je optimizam djeci i starijima, a ujedno i klaunovimadoktorima, da bi se uskoro opet mogli družiti uživo.

U CRVENIM NOSOVIMA trenutačno djeluje 26 klaunadoktora, profesionalnih umjetnika koji su educirani za rad s bolesnom djecom te starima i nemoćnima.  CRVENI NOSOVI klaunovidoktori ove godine slave 10tu godišnjicu svog djelovanja u Hrvatskoj, a od svog osnutka posjetili su više od 164.656 djece, starijih i nemoćnih.  Dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja koje međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Tekst i fotografije: Crveni nosovi

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Sreću i optimizam moguće je vratiti i preko društvenih mreža. Oni su u tome najbolji!

Već deset godina misija Crvenih nosova klaunovadoktora je…

Ispovijest čovjeka koji je vratio nadu tisućama bolesne djece

U deset godina aktivnog rada Crveni nosovi donijeli…

Konferencija i sajam za roditelje 'Sretno dijete'

Zagreb dobiva jednu sasvim drugačiju konferenciju i sajam…

Pročitajte i:

djevojčica u samoizolaciji štiti se maskom za lice od koronavirusa

Koronavirus u jednom zagrebačkom vrtiću! 15 djece u samoizolaciji

Navodno je riječ o prijenosu virusa unutar obitelji, jer je zaraženi otac doputovao iz inozemstva

koronavirus i ljeto

Je li ovo tračak nade? Vili Beroš iznenadio izjavom o koronavirusu

Ministar Vili Beroš današnjom je izjavom da je koronavirus vjerojatno mutirao i oslabio dao tračak…

povratak koronavirus zbog kojeg je djevojčica vrlo zabrinuta

POVRATAK KORONAVIRUSA! Više nikome u Hrvatskoj nije ugodno! Jesmo li se odlučili za švedski model?

"Ne možemo zatvoriti granice, zaustaviti normalne životne aktivnosti, ali moramo se naučiti držati mjera i…