crveni nosovi kalunovidoktori s djecom u bolnicama

Radost, ples i veselje za male pacijente u zagrebačkoj bolnici

Nakon mjesec i pol dana pauze zbog koronavirusa, CRVENI NOSOVI klaunovidoktori ponovno su nastupili uživo i nasmijali djecu u Klinici za dječje bolesti Zagreb te umirovljenike u nekoliko domova za starije

Dan smijeha, koji se obilježava 5. svibnja, CRVENI NOSOVI klaunovidoktori proslavili su veselim dvorišnim koncertima za djecu u bolnici i starije osobe u domovima. Iz dvorišta bolnice i domova, klaunovidoktori su ovih dana rasplesali starije osobe na balkonima zagrebačkog Doma za starije osobe “Centar" i Doma za starije osobe “Medveščak", te nasmijali djecu na liječenju u Klinici za dječje bolesti Zagreb, koja su ih gledala s prozora.

“Bio je to divan osjećaj, nakon mjesec i pol, ponovno uživo nasmijati djecu na liječenju u bolnici i razveseliti starije osobe u domovima. Sretan sam da smo, zahvaljujući popuštanju epidemioloških mjera, naš Dan smijeha mogli proslaviti s djecom i starijima, naravno, sa sigurne udaljenosti. Bilo je tu radosti, plesa i veselja, bio je to pravi Dan smijeha!", izjavio je Nikola Dabac, umjetnički direktor CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora.

Zbog epidemije koronavirusa, u ovom periodu, sve dok se CRVENI NOSOVI klaunovidoktori ne mogu i fizički vratiti u bolnice i domove, sa sigurne udaljenosti nastavljaju misiju. Smijeh nema granica pa radost šire putem svojih društvenih mreža jer s klaunom nisi sam. Ovogodišnji Dan smijeha CRVENIH NOSOVA klaunovadoktora vratio je optimizam djeci i starijima, a ujedno i klaunovimadoktorima, da bi se uskoro opet mogli družiti uživo.

U CRVENIM NOSOVIMA trenutačno djeluje 26 klaunadoktora, profesionalnih umjetnika koji su educirani za rad s bolesnom djecom te starima i nemoćnima.  CRVENI NOSOVI klaunovidoktori ove godine slave 10tu godišnjicu svog djelovanja u Hrvatskoj, a od svog osnutka posjetili su više od 164.656 djece, starijih i nemoćnih.  Dio su međunarodne organizacije RED NOSES Clowndoctors International (RNI) koja okuplja 10 partnerskih zemalja koje međusobno dijele znanje i iskustvo značajno za kvalitetnu provedbu programa u zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Tekst i fotografije: Crveni nosovi

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama,…

Sreću i optimizam moguće je vratiti i preko društvenih mreža. Oni su u tome najbolji!

Već deset godina misija Crvenih nosova klaunovadoktora je…

Ispovijest čovjeka koji je vratio nadu tisućama bolesne djece

U deset godina aktivnog rada Crveni nosovi donijeli…

Pročitajte i:

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!

Mia Dimšić i Domenica

Sanja je prva gluhoslijepa doktorica znanosti, a Josip osvaja planinske vrhove! Što ih je povezalo s Miom i Domenicom?

Ove dvije pjevačice, ali i velike prijateljice, rado su se odazvale inicijativi Zaklade "Hrvatska za…