Ponovno kreću radionice koje su namijenjene roditeljima koji prolaze ili su prošli konfliktan razvod braka. Radionice za cilj imaju poboljšanje kvalitete odnosa roditelj-dijete, upoznavanja pozitivnih načina nošenja s emocijama, jačanja kapaciteta djece kroz razumijevanje obiteljske situacije te općenito unaprjeđenja kvalitete života jednoroditeljskih obitelji.

Kroz grupne susrete nastoji se pomoći djeci i roditeljima tako da ih se osnažuje i priprema za izazove koje donosi razvod braka roditelja, odnosno za promjene koje su nastale nakon razvoda braka, a roditelji i/ili djeca nisu se uspjeli prilagoditi na njih. Upravo kon­fliktni odnosi roditelja čine najveću prepreku da se dijete uspješno nosi s promjenama u obiteljima i s razvodom braka roditelja. S novonastalim promjenama dijete će se uspješnije nositi ako oba roditelja budu u mogućnosti uspješno se ostvariti u svojim roditeljskim ulogama.

Radionice se provode u obliku grupnog rada pod vodstvom stručnjaka mentalnog zdravlja koji imaju  iskustvo u radu s roditeljima i djecom, a održavaju se u večernjim satima u prostoru Dječje kuće Borovje na adresi Bože i Nikole 7.

Ciklus se sastoji od 12 susreta. Radionice će se održavati utorkom u vremenu od 19:10 do 20:40 sati. Prvi susret održat će se 23. siječnja 2018. godine.

Sudjelovanje na radionicama je besplatno!

Za predbilježbe ili dodatne informacije možete se obratiti na savjetovaliste@hrabritelefon.hr ili na 01/6117 190 svakim radnim danom od 8 do 20 sati.

Više na sljedećoj poveznici.