Jubilarnu 15. godinu za redom u Zagrebu će se u četvrtak, 19. listopada otvoriti Međunarodna izložba inovacija ARCA koja okuplja inovatore i kreativce iz cijelog svijeta. U tri dana, do 21. listopada u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici bit će predstavljeno oko 150 inovacija iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Srbije, Poljske, Mađarske, Rumunjske, Kine, Irana i Libanona.

Poseban program namijenjen je djeci i mladima. Srednjoškolci će moći sudjelovati u natjecateljskoj Raspberry Pi radionici „Poveži i umreži“ Hrvatskog robotičkog saveza koja je u programu 19. listopada u 12 sati, a na kojoj će najuspješniji sudionik osvojiti mikroračunalo. Drugog dana izložbe u 11 sati zanimljivo predavanje i radionicu „Tehničke inovacije i mladi“ održat će Zvonimir Vađon iz I. tehničke škole Tesla u Zagrebu. Radionica je namijenjena djeci osnovnoškolskog uzrasta.

AGRO ARCA i ARCA s inovacijama iz različitih područja ljudskog rada, od znanosti, tehnologije, elektrotehnike, preko medicine, poljoprivrede, prehrane do rekreacije i zabave, dobar su poziv da od 19. do 21. listopada dođete u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu u Zagrebu. Izložba će 19. i 20. listopada biti otvorena od 10 do 18 sati, a 21. listopada do 15 sati kada će biti zatvorena svečanim programom dodjele nagrada.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

radionice-robotike-za-djecu-mlade-na-izlozbi-inovacija-arca

Tekst i foto: press