radionice roditeljstva

Radionica ‘Pomaknimo se od odgoja do odnosa’

Na ovu radionicu pozvani su svi koji žele poboljšati svoje roditeljske vještine i osjećati se bolje u roditeljskoj ulozi. Kako kaže ime ove radionice, umjesto da se posvetimo odgoju vrijeme je da počnemo izgrađivati odnos s djetetom...

Roditelji, što je potpuno razumljivo, žele najbolje za svoje dijete. Čitaju, pitaju, istražuju i traže načine kako da naprave sve za svoje dijete. U tom procesu nailaze na veliki broj metoda, recepata i sličnih uputa o odgoju djeteta, koji kada ih "primjenjuju" u svojem roditeljstvu, nekada uspiju, a nekada i ne. Tada počinju frustrirati i pitati se kako to da s mojim djetetom te tehnike i metode ne uspijevaju. Pitaju se: "Što da radim?", "Kako da radim?", "Sve sam već pokušala/o!" i sl.

Ključ je u upoznavanju djeteta te razvoju odnosa s djetetom. Svaki roditelj je drugačiji i svako dijete je drugačije. Svaki odnos između dvoje ljudi je jedinstven. Recepti ne postoje!

Odnos je proces u kojem roditelj razvija svoju roditeljsku ulogu usklađujući se s djetetom. Postavlja pitanja poput: "Želim znati tko si?", "Želim znati što želiš?", "Volim te, ali mi se ne sviđa što radiš!". Roditelj preko ovih pitanja, posredujući informacije djetetu stvara uvjete za njegov rast i razvoj.

Radionica/grupa za roditelje zamišljena je kao otvorena grupa koja se sastaje jednom mjesečno. Voditeljice prema interesu roditelja pripremaju teme koje su njima aktualne i izazovne te vrijeme provode dijeleći iskustva, pitanja, diskutirajući i sve to uz međusobnu podršku i razumijevanje.

Prvi susret predviđen je u subotu 05.10. od 09 do 13 sati u prostoru Savjetovališta Žiraha, Ribnjak 18/2. kat.

Voditeljice su Nikolina Essert, magistra psihologije, psihoterapeutkinja i supervizorica Realitetne psihoterapije i Sunčana Rokvić, magistra psihologije, u edukaciji za Geštalt psihoterapeutkinju. Više o voditeljicama pročitajte ovdje.

Sve prijave i pitanja na 091 893 8939 i tobolac.autenticnoroditeljstvo@gmail.com

Prijave traju do srijede 02.10.

Tekst: Tobolac.com
Foto: Profimedia

Tagovi:

Pročitajte i:

Story uz svoje čitatelje! Evo koje sve inspirativne priče donosimo ovaj tjedan!

Novi broj lifestyle tjednika Storyja od srijede je na kioscima i donosi pregršt aktualnih tema…

covid-19

Ministar zadovoljan situacijom oko koronavirusa, no zabrinjava jedna činjenica

Nema eksponencijalnog rasta oboljelih, no zabrinjava činjenica da su se pojavili slučajevi za koje ne…

Emotivnom porukom čestitala rođendan sinu u Italiji: "U redu je što sam tužna i što plačem..."

Bivša novinarka i spisateljica Josipa Pavičić Berardini proživljava pravu dramu zbog odvojenosti od sina Rocca…

Ivica Kostelić o rođenju blizanki i evekuaciji iz bolnice u Petrovoj

Jedna o rodilja koja je ispred bolnice u Petrovoj proživljavala pravu dramu nakon razornog potresa…