Rad na pokretu i povjerenju: radionica ContaKids u Rijeci

Udruga Prostor Plus u suradnji s platformom KLIKER organizira radionicu ContaKids koja koristi fizički kontakt kroz pokret i igru kako bi se produbljivala komunikacija između djeteta i roditelja. Namijenjena je roditeljima i djeci u dobi od 2 do 4 godine, a vodit će ju jedina certificirana voditeljica ContaKids metode u Hrvatskoj; umjetnica, izvođačica i edukatorica Ana Kreitmeyer. Ovo je prva takva radionica u Rijeci, a već su se održale u Splitu, Zagrebu i Varaždinu.​

​Italy Yatuv​, edukator i plesač koji djeluje u SAD-u, Izraelu i Italiji, utemeljio je i razvijao metodu ContaKids poslijednjih 4,5 godina i to na temelju desetogodišnjeg iskustva u suvremenom plesu i kontakt improvizaciji.
Vrijednost same metode je višestruka: dijete razvija motoričke vještine i povjerenje u sebe, dok roditelj razvija povjerenje u svoje dijete i njegove vještine, ali istovremeno uči o vlastitom tijelu. Stvara se prostor, prilika u kojem se uloge izmjenjuju, u kojem se odrasli mogu prisjetiti što znači biti dijete makar i na trenutak, u kojem roditelj makar i na trenutak pažnju posvjećuje sebi i svom tijelu. I ono što je najvažnije, dijete i roditelj su u procesu učenja zajedno i ravnopravno!

 

ContaKids sat se sastoji od niza jednostavnih vježbi koje potiču koordinaciju i orijentaciju u prostoru, razvijaju povjerenje, potiču i razvijaju svijest o vlastitom, ali i drugim tijelima u prostoru, jačaju zajedništvo i grupnu povezanost. Koncept pojedinačnog sata je uvijek isti, a kroz ciklus radionice se vježbe nadograđuju te se naučeni elementi kombiniraju što omogućuje razvijanje kraćih sekvenci pokreta, a time se osvještava i potiče razvoj tjelesnog pamćenja što razvija tjelesnu inteligenciju.
Djec​a i roditelji se u ovoj metodi nalaze u ravnopravnom odnosu jer se oboje nalaze u novoj situaciji u kojoj ne postoji model i svi imaju slobodu odlučiti što i kako žele raditi. Posebna se dinamika stvara i time što su prisutna djeca različitog uzrasta. Također se jako puno radi na podu te razvija motorika koja nije uobičajena kao što je primjerice hvatanje tijelom, a ne rukama.

Metoda je namijenjena djeci u dobi od 2-4 godine zbog toga što ima dosta nošenja i dizanja djece pa bi starija i teža djeca mogla biti preteška roditeljima.
10 parova (roditelj i dijete) je idealno za provođenje radionice.

Ana Kreitmeyer (1977.g) plesna je umjetnica, izvođačica i autorica. Certificirana je voditeljica ContaKids metode, trenutno jedina u Hrvatskoj. Kao ko-autorica djeluje kroz kolektiv BADco. od 2003. godine, a samostalno razvija nekoliko koreografskih radova. Angažirana je u polju javnog djelovanja plesne scene u Zagrebu, dugi niz godina djeluje kroz upravna tijela strukovne udruge UPUH, a trenutno je u funkciji predsjednice Udruge plesnih umjetnika Hrvatske. Paralelno s radom u polju plesne umjetnosti stječe akademsko obrazovanje završenim Edukacijsko – rehabilitacijskim fakultetom u Zagrebu.

Vrijeme trajanja radionice oba dana: 11-12:30 h
Prijave se primaju do 4.5.2017. na mail prostorplus@gmail.com.
https://www.facebook.com/prostor.plus.7/

https://www.prostorplus.hr

Tekst i foto: press

Tagovi: , , , ,

Vezano uz temu

Zašto je za razvoj djeteta važna igra s kockama

Malo je igračaka s kojima se djeca tako…

Inovacije za 'lakše' roditeljstvo - razmislite prije kupnje!

Danas je teško biti roditelj. Nema teta, stričeva,…

Vježbanje na mini trampolinu zdrava je zabava!

Bilo da želite vježbati nakon poroda, uključiti svoje…

Pročitajte i:

trudnica umrla od koronavirusa tijekom porođaja u bolnici

Tijekom porođaja umrla trudnica zaražena koronavirusom

Nesretna žena prva je žrtva koronavirusa među trudnicama. Beba je, srećom, spašena, no u bolnici…

koronavirus

Alemka Markotić: "Sada je valjda svima jasno da nitko nije imun na koronavirus!"

U Zagrebu od koronavirusa umro muškarac rođen 1974. godine, koji nije bolovao od niti jedne…

franka batelić i sin viktor

Sada je sreća potpuna u obitelji Ćorluka! I oni su jači od koronavirusa

Pjevačica Franka Batelić Iz Zagreba je s malenim Viktorom otišla u rodnu Istru, dok se…

katy perry objavila spol djeteta kojeg čeka s glumcem orlandom bloomom

Katy Perry objavila spol djeteta, no i njoj je koronavirus pokvario planove

Slavna pjevačica i glumac imali su velike planove za ovo ljeto, no čini se kako…