Udruga Roditelji u akciji - Roda organizira završnu konferenciju projekta Psihosocijalna podrška ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi15. rujna 2016. od 11.00 do 13.00 sati u prostorijama Udruge slijepih Zagreb, Draškovićeva 80/III, Zagreb.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati projekta i materijali nastali kroz projekt: zvučni CD „Iz Rodina kljuna“ s informacijama o roditeljstvu, zvučni CD „Trudnoća i porod“ te DVD o dojenju „Mliječna staza“ na hrvatskom znakovnom jeziku.

psihosocijalna-podrska-zenama-s-invaliditetom-u-reproduktivnoj-dobi

Projekt Psihosocijalna podrška ženama s invaliditetom u reproduktivnoj dobi provela je udruga Roditelji u akciji – Roda u partnerstvu s Udrugom slijepih Zagreb i Savezom gluhih i nagluhih Grada Zagreba. Projekt se provodio od rujna 2015. do rujna 2016. uz financijsku podršku Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske u iznosu od 75.000,00 kn. Cilj projekta bio je unapređenje reproduktivnog zdravlja žena s invaliditetom budući da su na putu do majčinstva žena s invaliditetom brojne prepreke, arhitektonske i one u svijesti, a seksualnost, trudnoća i majčinstvo žena s invaliditetom još uvijek su tabu teme.

Također, po prvi puta će javnosti biti predstavljeni rezultati istraživanja Majčinstvo i žene s invaliditetom koje je udruga Roda provodila tijekom 2015. i 2016. godine u partnerstvu s Pravobraniteljicom za osobe s invaliditetom, Hrvatskim savezom slijepih i Zajednicom saveza osoba s invaliditetom Hrvatske. Ovo istraživanje prvo je takve vrste u Hrvatskoj i rasvjetljava skriveni, ali vrlo bitan aspekt života žena s invaliditetom.

PRIJEVOD NA HRVATSKI ZNAKOVNI JEZIK je osiguran.

Tekst i foto: roda.hr