Prvi Čarobni dan oduševio djecu i roditelje

Brojne obitelji jučer su pohrlile u Maksimir, na Čarobni dan, gdje su uživale u besplatnim radionicama, zabavnom sadržaju te u posjetu Zoološkom vrtu

Prvi Čarobni dan oduševio je oko 30.000 okupljenih ljudi u parku Maksimir. Uz zabavni program na pozornici, besplatne radionice i posjet obitelji Zoološkom vrtu po cijeni samo jedne karte, Čarobni dan prošao je više nego uspješno.

Program su otvorile Zagrebačke mažoretkinje, a nastavio se nastupima dječjih zborova, plesnih skupina, folklornih društava, ali i zvijezda poput Jacquesa Houdeka, Endija, Lamie Belošević, Kristijana Ugrine koji je vodio program, ali i brojnih drugih.

Događaju se pridružio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji je pozdravio sve okupljene i izrazio zadovoljstvo projektom Čarobni dan koji je u Maksimiru okupio toliko obitelji i pružio im nezaboravan doživljaj.

Carobna tortaČarobna torta

Svijet zabave, radosti i osmijeha

S glavnom organizatoricom Barbarom Novak gradonačelnik Milan Bandić podijelio je i nagrade najboljim radovima kreativnog natječaja "Svijet životinja", ali i prerezao veliku rođendansku tortu koja je tradicionalan dio svakog Čarobnog dana.

"Jako smo sretni što je Čarobni dan u Hrvatskoj već prvi put prepoznalo toliko obitelji, bez njih danas Maksimir ne bi bio ispunjen s toliko radošću i smijeha. Zahvaljujući našim dragim partnerima, Javnoj ustanovi Maksimir i ravnatelju Saši Baniću, te Zoološkom vrtu i ravnateljici Davorki Maljković omogućena nam je idealna kombinacija za Čarobni dan. Hvala svim partnerima projekta koji su dio Čarobnog dana, kao i gradonačelniku Milanu Bandiću koji nam se pridružio i pružio potporu. Veselimo se idućem Čarobnom danu u Hrvatskoj te pozivamo sve da nam se pridruže i na Čarobnim danima u Sloveniji" izjavila je Barbara Novak, osnivačica Čarobnog dana.

djecji zborDječji zbor

Na Čarobnom danu Maksimir je pretvoren u svijet zabave, radosti i osmijeha. Dječje kreativne, edukativne i sportske radionice održavale su se u zemlji Crvenkapice, Petra Pana te na putu Ivice i Marice.

Djeca su tako uživala razgovoru s veslačem Damirom Martinom, učila o raznim sportovima, puštala zmajeve, zabavljala se s maskotama, izrađivala različite rukotvorine, te uživala u bajkovitom okruženju, ali i u društvu životinja. Naime, Zoološki vrt omogućio je svim posjetiteljima izvanrednu pogodnost - cijela obitelj mogla je uživati u društvu životinja za cijenu samo jedne karte.

Osim zabavnog i edukativnog dijela, svaki Čarobni dan ima i humanitarnu notu pa se tako i ovaj put pomaže onima koji nisu u mogućnosti sami si priuštiti slobodne aktivnosti. Uz pomoć pokrovitelja i poslovnih partnera više od 200 darovite djece iz socijalno ugroženih obitelji imat će priliku besplatno pohađati aktivnosti koje ih zanimaju kroz cijelu školsku godinu 2015/2016.

Čarobni dan u Zagrebu završio je tako osmijesima na licima obitelji, a ekipa Čarobnog dana poručila je da priprema brojna iznenađenja te pozvala sve da se pridruže i sljedećem Čarobnom danu.

Barbara Novak, osnivacica i gradonacelnik Milan BandicBarbara Novak, osnivačica Čarobnog danai gradonačelnik Milan Bandić

O Čarobnom danu

Čarobni dan je manifestacija za obitelj koja se održava u najljepšim prirodnim krajolicima i pruža obiteljima jedinstvene pogodnosti. Do sada se održao 19 puta u Sloveniji – u U Kopru, Lipici, na Ptuju, Bledu te Arboretumu Volčji Potok. Manifestacija ima zabavni, edukativni, ali i humanitarni karakter pa se tako djeci iz socijalno ugroženih područja omogućuje besplatno pohađanje izvannastavnih aktivnosti- Ideja Čarobnog dana je da nam mogu uzeti sve, samo znanje ne.

Sljedeći Čarobni dan održava se 14. lipnja na Bledu.

Više informacija potražite na www.carobnidan.hr

Kristijan UgrinaKristijan Ugrina

 

Tekst i foto: Čarobni dan

Tagovi: , , ,

Vezano uz temu

obitelj na ljetnom godišnjem odmoru

Kako se uistinu odmoriti na odmoru?

Što kad, umjesto kofera punog ljetne odjeće, ponesete…

unuka s bakom i djedom u kuhinji

Novo istraživanje dokazalo: za pretilost djece krivi su bake i djedovi!

Bez obzira na različite kulture, bake i djedovi…

Pročitajte i:

koronavirus

Domaćim stručnjacima stigao vrijedan uređaj za borbu protiv koronavirusa

Borba protiv koronavirusa bit će, zahvaljujući donaciji poznatog nogometaša, brža - u 22 minute moći…

testiranje na koronavirus

Od danas nova, niža cijena testiranja na Covid-19

Na zadnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donesena je odluka o…

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu