Izašla je prva slikovnica za djecu nagrađivane pjesnikinje i prozaistice Olje Savičević Ivančević –  „Šporki Špiro i Neposlušna Tonka“, za čije je šarene ilustracije zaslužan Svjetlan Junaković. Bezvremenska je to priča o prijateljstvu dobro odgojene djevojčice Tonke koja traži svoj glas i odmetniku Šprokom Špiru. Nesvakidašnji par koji u dosadnom gradu Utorku ruši predrasude o tome što bi dobra djeca trebala raditi i kako bi trebala izgledati.

Duhovita, topla, ponekad i drska slikovnica ispričana u otkačenim stihovima postat će omiljeno štivo malim i velikim odmetnicima koji u srcu čuvaju želju za prelaženjem granica i dobrotu prema prijateljima.

Olja Savičević Ivančević (rođ. 1974.) prvu je zbirku pjesama objavila u osnovnoj školi. U međuvremenu je napisala desetak knjiga, od kojih su neke objavljene u raznim zemljama Europe, ali i u Americi.

Svjetlan Junaković (rođ. 1961.) zagrebački je diplomirani kipar koji surađuje s brojnim izdavačkim kućama kao ilustrator i autor knjiga za djecu, koje su objavljene u više od 30 zemalja. Dobitnik je brojnih nagrada za ilustraciju, animirani film, lutkarske predstave i skulpturu.

Promocija slikovnice uz autoricu, ilustratora, urednika Ivana Sršena, glumca Frana Maškovića i moderatoricu Ivanu Bodrožić održat će se u četvrtak8. veljače 2018. godine u 17:30 sati, u prostorijama knjižare na Trgu bana Josipa Jelačića. Povedite svoje najmlađe i dođite u Knjižaru Ljevak na druženje sa Špirom i Tonkom.

Izdavač: Sandorf

Cijena: 85 kn

(tvrdi omot)

promocija-slikovnice-sporki-spiro-neposlusna-tonka

Po jednu slikovnicu Šporki Špiro i Neposlušna Tonka osvojit će dva najbrža čitatelja ili čitateljice koji nam se sa svojim podacima jave na mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom "Šporki Špiro".

____________________

Slikovnice su osvojile Tonka Vrsaljko iz Zagreba i Leon Matijašević iz Varaždina

Tekst i foto: press