Promocija slikovnice ‘Šporki Špiro i Neposlušna Tonka’

Darujemo vam dva primjerka nove slikovnice u stihovima autorice Olje Savičević Ivančević na čiju promociju možete doći u četvrtak 8. veljače u knjižaru Ljevak na glavnom zagrebačkom trgu

Izašla je prva slikovnica za djecu nagrađivane pjesnikinje i prozaistice Olje Savičević Ivančević - "Šporki Špiro i Neposlušna Tonka", za čije je šarene ilustracije zaslužan Svjetlan Junaković. Bezvremenska je to priča o prijateljstvu dobro odgojene djevojčice Tonke koja traži svoj glas i odmetniku Šprokom Špiru. Nesvakidašnji par koji u dosadnom gradu Utorku ruši predrasude o tome što bi dobra djeca trebala raditi i kako bi trebala izgledati.
Duhovita, topla, ponekad i drska slikovnica ispričana u otkačenim stihovima postat će omiljeno štivo malim i velikim odmetnicima koji u srcu čuvaju želju za prelaženjem granica i dobrotu prema prijateljima.

Olja Savičević Ivančević (rođ. 1974.) prvu je zbirku pjesama objavila u osnovnoj školi. U međuvremenu je napisala desetak knjiga, od kojih su neke objavljene u raznim zemljama Europe, ali i u Americi.
Svjetlan Junaković (rođ. 1961.) zagrebački je diplomirani kipar koji surađuje s brojnim izdavačkim kućama kao ilustrator i autor knjiga za djecu, koje su objavljene u više od 30 zemalja. Dobitnik je brojnih nagrada za ilustraciju, animirani film, lutkarske predstave i skulpturu.

Promocija slikovnice uz autoricu, ilustratora, urednika Ivana Sršena, glumca Frana Maškovića i moderatoricu Ivanu Bodrožić održat će se u četvrtak, 8. veljače 2018. godine u 17:30 sati, u prostorijama knjižare na Trgu bana Josipa Jelačića. Povedite svoje najmlađe i dođite u Knjižaru Ljevak na druženje sa Špirom i Tonkom.

 

Izdavač: Sandorf
Cijena: 85 kn
(tvrdi omot)

 

 

Po jednu slikovnicu Šporki Špiro i Neposlušna Tonka osvojit će dva najbrža čitatelja ili čitateljice koji nam se sa svojim podacima jave na mejl urednistvo@roditelji.hr s naznakom “Šporki Špiro”.

____________________

Slikovnice su osvojile Tonka Vrsaljko iz Zagreba i Leon Matijašević iz Varaždina

 

Tekst i foto: press

 

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Ljepote Jadranskog mora djeci su još bliže uz Adrianu

Nakladnik Aqua Maritime objavio je slikovnicu “Adriana se…

Izašla je prva slikovnica naše kolumnistice Nataše Jukić

Naše kolumne pišu sjajne i izuzetno talentirane žene…

Pročitajte i:

koronavirus

Domaćim stručnjacima stigao vrijedan uređaj za borbu protiv koronavirusa

Borba protiv koronavirusa bit će, zahvaljujući donaciji poznatog nogometaša, brža - u 22 minute moći…

testiranje na koronavirus

Od danas nova, niža cijena testiranja na Covid-19

Na zadnjoj sjednici Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje (HZZO) donesena je odluka o…

Stiže velika novost iz redova klaunovadoktora

Po prvi puta djeca na liječenju u bolnicama, ali i ona koja se liječe kod…

trudnica predaje e-Zahtjev za ostvarivanje prava

Kako brže i lakše do doplatka za djecu?

Od 3. srpnja omogućeno podnošenje e-Zahtjeva za ostvarivanje prava na doplatak za djecu