Promocija ‘Bajki u pjesmama’ na dan Sv. Nikole

Predstavljamo vam edukativno-zabavnu slikovnicu, bojanku te dječji album s novim pjesmama i instrumentalnim karaokama, koji kroz pjesme donosi najpoznatije bajke svih vremena

Iz dugogodišnje suradnje agencije Hamar Media i izvođačice Ivane Radovniković, sredinom prošle godine nastala je ideja o edukativno-zabavnom projektu namjenjenom najmlađima.

Inspiracija je došla iz pera jednog tate, koji je svojoj djevojčici uz gitaru ”pričao” najljepše bajke i na taj način otkrivao joj svijet. Upravo je to bio način na koji smo htjeli upoznati s bajkama i ostalu djecu, kroz maštovitu slikovnicu, bajke i pjesme.

Ivana Radovniković otkrila još jedan svoj talent

Osim što je napisala i nekoliko dječjih pjesama za album, želeći dodatno potaknuti dječju kreativnost, Ivana Radovniković otkrila je još jedan svoj skriveni talent, a to je crtanje. Na naslovnici slikovnice i bojanke nalazi se ilustrirana Ivana kao djevojčica koja u ruci drži slikovnicu i djeci čita priče, a kroz smijeh dodaje da joj je samu sebe bilo najteže za nacrtati.

Cijelu slikovnicu krase Ivanine ilustracije koje je marljivo crtala nekoliko mjeseci pokušavajući oslikati na papiru likove iz bajki koji su joj se urezali u sjećanje kao djevojčici i tako ih prilagoditi dječjem uzrastu. Na pjesmama, Pinokio i Crvenkapica, pridružio joj se i dječji zbor Bachovine pjevačkog studija Mozartine.

– Kao mala obožavala sam bajke, a ako su još dolazile s nekom glazbom na koju sam mogla plesati i pjevati, za mene ne bi bilo veće sreće. Satima sam znala čitati, preslušavati i upijati. Glazba je preko svega toga došla do mene i tu ostala. Htjela sam i sama biti dio nečega takvog za nove generacije. Biti jedan od kanala preko kojeg će ono pozitivno, lijepo, pametno i veselo doći u njihovo djetinjstvo. Pjesme i ilustracije su bile nešto najzabavnije na čemu sam ikad radila jer su me vratile u neko drugo vrijeme, a posebno su za to zaslužni i moji mali gosti, dječji zbor Bachovine. Hvala svim našim inspiracijama, tatama i mamama, našim obiteljima i prijateljima, nasmiješenoj djeci i njihovim roditeljima, bakama i djedovima, dječjim autorima i svima koji dijele s ostatkom svijeta svoju maštu, ne bi li budućim naraštajima ostavili ono najbolje od sebe. – rekla je Ivana.

”Bajke u pjesmama” je edukativno-zabavna slikovnica, bojanka te dječji album s novim pjesmama i instrumentalnim karaokama, koji kroz pjesme donosi najpoznatije bajke svih vremena.

”Bajke u pjesmama” je idealno pomoćno sredstvo za učenje u vrtiću, školi i za zabavu kod kuće. Svojim sadržajem prilagođavaju se predškolskoj i ranoj školskoj dobi. Najmlađi mogu slušati priče i prepoznavati ilustrirane likove. Oni malo veći kroz slikovnicu mogu učiti čitati te pjevati tekstove uz pratnju pjesama sa CD-a, dok oni naprednije dobi mogu samostalno pjevati uz pripremljene glazbene karaoke. Djeca će čitati, pjevati, plesati, bojati i, što je najvažnije, razmišljati, maštati i zabavljati se.

Bajke poput Crvenkapice, Ivice i Marice, Trnoružice, Petra Pana, Pinokia, Ružnog pačeta i Snjeguljice, prenose važne poruke kako je važno pomagati drugima, biti nesebičan i hrabar. One su svevremenske i prenose one ljudske vrijednosti koje želimo prenijeti na nove generacije.

Ivana1

Nove pjesme spomenutih bajki izašle su iz pera i gitare tate s početka priče Dalibora Hamara, Ivana i Mirele Škunce i Ivane Radovniković.

Promocija ”Bajki u pjesmama” održat će se ovu subotu, 6. 12. 2014., u Branimir centar, u 13 sati, gdje će se djeca pjesmom, pričom i crtanjem zabaviti na dan Sv. Nikole.

Ivana CD

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

unuka s bakom i djedom u kuhinji

Novo istraživanje dokazalo: za pretilost djece krivi su bake i djedovi!

Bez obzira na različite kulture, bake i djedovi…

djeca, mobiteli i socijalne vještine

Mit ili istina? Štete li mobiteli i tableti razvoju socijalnih vještina u djece?

Znanstvenici su uspoređivali vještine današnje djece s društvenim…

Pomozite djetetu da izrazi osjećaje

Treba li i u kojoj mjeri ignorirati djetetove…

Pročitajte i:

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!

Mia Dimšić i Domenica

Sanja je prva gluhoslijepa doktorica znanosti, a Josip osvaja planinske vrhove! Što ih je povezalo s Miom i Domenicom?

Ove dvije pjevačice, ali i velike prijateljice, rado su se odazvale inicijativi Zaklade "Hrvatska za…