Program koji vraća osmijeh na lice bebama i roditeljima

Program najsretnija beba američkog pedijatra dr. Harveya Karpa napokon u Hrvatskoj

Američki program The Happiest Baby™ (Najsretnija beba) u 30 zemalja provodi preko 3.000 certificiranih edukatora i zdravstvenih djelatnika, a redovno ga prate CNN, ABC, People, Time… Zahvaljujući udruzi Najsretnija beba Hrvatska™ program se od rujna 2014. provodi prvi puta u Hrvatskoj kroz seminare s praktičnim vježbama.

Čarolija? Čudo? Ne, to je refleks!

Većina roditelja u zabludi vjeruje da bebe vole tišinu i mirnoću, da se njihov plač ne može smiriti i da se kolike jednostavno moraju pretrpiti. Misle da se djeca godinama odvikavaju od pelena, da su im ispadi bijesa neizbježni i da je s njima nekad nemoguće komunicirati.
U želji da razbije sve te zablude i pomogne roditeljima, američki pedijatar i stručnjak za dječji razvoj dr. Harvey Karp osnovao je program Najsretnija beba koji je postao i dio obrazovno-odgojnog programa u SAD-u. Roditelje se uči kako gledati svijet bebinim očima i govoriti dječjim jezikom, što im pomaže u smirivanju plača, suzbijanju bijesa i dužem spavanju. Koristeći drevne tehnike i moderna saznanja, ovaj “šaptač beba” razvio je metodu kojom je uspio eliminirati kolike i plač (glavni razlog sindroma trešenog djeteta). Temelji se na četiri revolucionarna koncepta:
Četvrto tromjesečje: Bebe se rađaju prerano, mozak im je toliko veliki da ne može završiti razvoj u maternici.
Umirujući refleks: Urođen je svim bebama, djeluje kao prekidač za plač.
Pet koraka: Oponašaju uvjete u maternici, to su zamatanje, bok ili trbuh pozicija, šuškanje, ljuljanje i sisanje.
Maženje kao lijek: Kombinacija pet koraka, smiruje čak i bebe s kolikama.

Napokon… djeca dolaze s uputstvima!

Zahvaljujući suradnji udruga The Happiest Baby™ i Najsretnija beba Hrvatska™ ovaj program je napokon dostupan i u Hrvatskoj na ekskluzivnim seminarima, koji uz predavanja sadrže i praktične vježbe. Prvi puta u zemlji podučavaju se tajne smirivanja kolika, produžetka spavanja beba, smanjivanja ispada bijesa (tantruma)… na zadovoljstvo djece i roditelja.
Imati bebu je veliki dar, ali uz nju dolaze neprospavane noći. Čak 50% beba plače više od dva sata dnevno, što uzrokuje iscrpljenost i stres roditelja, prestanak dojenja, postporođajnu depresiju, pa čak i zlostavljanje djeteta. Seminari nude jednostavna uputstva kojima se plač beba može svesti na samo par minuta dnevno.

Za razliku od ostalih sličnih programa koji imaju previše polaznika, traju predugo ili se previše bave teorijom, seminari udruge Najsretnija beba Hrvatska™ imaju najviše 6 polaznika, traju 2-4 sata, a uz konkretne i učinkovite informacije izvode se i praktične vježbe. Seminari su dostupni kroz godišnje članarine koje nude neograničeno pohađanje različitih seminara cijelu godinu, te jedan zaista vrijedan i koristan poklon paket za bebe i djecu.

O autoru i voditeljici programa Najsretnija beba

Dr. Harvey Karp je stručnjak za dječji razvoj koji je kroz trideset godina rada kao pedijatar riješio misterij kolika, otkrio kako smiriti plač beba, te pronašao ključ uspješne komunikacije s malom djecom i način smirivanja njihovih ispada bijesa. Tvorac je “pravila brze” hrane i dječjeg jezika. Autor je knjiga “Najsretnija beba u kvartu”, “Najsretnije dijete u kvartu” i “Vodič za spavanje za najsretnije bebe” koje su prevedene na više od 20 jezika. Također je jedan od autora hvaljenog priručnika za roditelje “Zdravo dijete / zdravi svijet”. Profesor je pedijatrije na Medicinskom fakultetu sveučilišta UCLA i član je Američke akademije pedijatara.

Iva Brčić je mlada majka koja je postala prva certificirana edukatorica i voditeljica programa Najsretnija beba u Hrvatskoj. Diplomirala je sociologiju i filozofiju, a ljubav prema djeci provodila je kroz rad u udruzi Ženska infoteka i volontiranje u bolnici Sveti Duh u Zagrebu, udruzi Igra i Centru za mlade u Karlovcu, osmišljavanjem projekata, radionica i edukativnih programa, te istraživanjem utjecaja obitelji na delikventna ponašanja. Želja joj je pomoći roditeljima da zaborave na mitove o bebama i djeci, da znaju smiriti plač beba, produžiti spavanje, zaustaviti napade bijesa i izgraditi komunikaciju s djecom.

Iva Brcic prva je certificirana edukatorica Najsretnije bebe u Hrvatskoj

Više o radionicama potražite na http://najsretnijabeba.webs.com/

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Bradu i Jennifer stiže beba! Zna se i spol

O obnovi romanse ovog glumačkog para šuška se…

Otkrijte uzroke bebinog plača i utješite ju

Jeste li ste se ikada zapitali zašto su…

Pomozite djetetu da izrazi osjećaje

Treba li i u kojoj mjeri ignorirati djetetove…

Bogati program najraskošnije cvjetne izložbe u regiji

Najljepši zagrebački vrtovi, biljke mesožderke i radionice bonsai…

Pročitajte i:

najmlađa žrtva koronavirusa u svijetu

Beba stara šest tjedana preminula od koronavirusa

Tri slučaja djece koja su nedavno umrla od koronavirusa nisu promijenila stav epidemiologa da najmlađi…

mama i kći vani nakon što je prošla zabrana izlazaka zbog koronavirusa

Možda ste imali koronavirus, a da to i ne znate

Između 25 do čak 50% ljudi zaraženih koronavirusom nema nikakvih simptoma. Jeste li i vi…

žena zabrinuta zbog zdravlja i situacije s koronavirusom

"Imam zakazanu punkciju zbog sumnje na tumor. Što sada?" Kako funkcionira liječenje najtežih bolesnika?

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je kako se zdravstveni sustav pomalo vraća u normalni mod…

dijete kod kuće zbog koronavirusa držiporuku da ostanemo kod kuće

Ministar Beroš o najvećem rastu broja oboljelih, a znamo i kada možemo očekivati popuštanje mjera

Čovjek kojeg posljednjih dana mnogi hvale i smatraju pravim herojem, opet je, na sebi specifičan…