Impact Hub Zagreb u suradnji s timom bliskih suradnika otvara javni poziv za natjecanje „Čačkalica“, namijenjeno djeci viših razreda osnovne škole, kojem je cilj popularizacija strukovnih zanimanja i ručnog rada općenito.

Tema prvog izdanja „Čačkalice“ je škola. Timovi natjecatelja morat će izraditi predmete kojima će poboljšati školski prostor i pridonijeti procesima koji se u njemu odvijaju. To je prilika da djeca bolje upoznaju svoje škole, način na koji funkcioniraju, a iznad svega prilika da timskim radom daju svoj doprinos okruženju u kojem provode toliko vremena.

Natjecateljski dio „Čačkalice“ odvija se kroz dva procesa: izrada predmeta i rješavanje zadataka. Timovi natjecatelja moraju izraditi funkcionalan predmet koji će smjestiti u školski prostor, a dodatne bodove mogu ostvariti kroz rješavanje zadataka koji će im biti dostupni prijavom na natjecanje.

Fokus natjecanja, pa tako i bodovanja, je na procesu. Kroz procese suradnje, inovacije, rješavanja problema i komunikacije želimo da djeca usavrše vještine koje će im biti potrebne u profesionalnom životu i životu općenito. Važnu ulogu u tome procesu imaju i mentori kojeg će svaki tim morati imati (koji može biti učitelj, roditelj, lokalni obrtnik).

Više na čačkalica.hr

Tekst i foto: press