Približava se novo izdanje sjajnog Hrvatskog dječjeg festivala

25. Hrvatski dječji festival održat će se 20. siječnja 2019. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i dobrodošli su na njega svi uzrasti djece da dođu sa svojim roditeljima, bakama i djedovima...

Tijekom protekle 24 godine HRVATSKI DJEČJI FESTIVAL postao je najmasovnije okupljanje djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz cijele Hrvatske u tri ravnopravna umjetnička izraza: popularna dječja zborska pjesma, likovni i pjesnički izričaj.
XXV. Hrvatski dječji festival će se održati 20. siječnja 2019. s početkom od 14.30 – kao i obično, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Značajnost i sveobuhvatnost Hrvatskog dječjeg festivala na čelu s ravnateljom Ivanom Kulišem označena je i velikim zanimanjem dječjih pjevačkih zborova iz cijele Hrvatske, jer se djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta omogućava da prikažu svoje talente i nadarenost, tako da je u protekle 24 godine nastalo oko 500 novih dječjih pjesama, oko 1200 dječjih slika u likovnom segmentu festivala i oko 5400 poetskih radova malih literata.

U glazbenom će se djelu predstaviti dječji zborovi iz različitih dijelova Hrvatske - Rijeke, Splita, Vrbovca, Paga, Šibenika, Karlovca, Kutine, Trogira, Novog Vinodolskog, Siska, Krka, Samobora i Zagreba. Osim toga, djeca osnovnoškolskog uzrasta će uz pomoć svojih učitelja predstaviti svoje radove - slike i poeziju. Tijekom prijepodneva postavlja se izložba najboljih likovnih dječjih radova u prostoru KD V. Lisinskog, a prije početka glazbenog dijela, organizirat će se, kao i svake godine do sada, otvaranje izložbe likovnih radova i okrugli stol, gdje će mladi stvaratelji razgovarati o svojim radovima s članovima stručnih povjerenstava, koja čine ugledni umjetnici i prosvjetni djelatnici.

Dvosatni koncert koji će vam zagrijati srca

Nakon izložbe i okruglog stola slijedi koncert novih skladbi u izvedbi dječjih zborova od 17 do 19 sati. Na festivalu će biti uručeno Priznanje skladatelju zaslužnom za doprinos dječjoj glazbi. Ove godine će Priznanje biti uručeno Ratku Pogačiću, dugogodišnjem dirigentu dječjeg zbora Cicibani iz Karlovca – autoru brojnih pjesama za djecu. Do sada su to priznanje dobili maestro Pero Gotovac, Arsen Dedić, Đelo Jusić, Jovica Škaro, posthumno Branko Mihaljević i Alan Bjelinski. Nakon izvođenja odabranih pjesama Festival će završiti pjesmom STIH I NOTA, STO DIVOTA, maestra Pere Gotovca (prvog laureata navedenog Priznanja), što ju je posvetio Hrvatskom dječjem festivalu, koju će izvesti svi zborovi – sudionici festivala. Bit će organizirana i izložba dječjih slika uz čitanje dječje poezije u nekom prigodnom prostoru (do sada su to bili galerijski prostor Klovićevih dvora, Hrvatski školski muzej, izložbeni prostori osnovnih škola i knjižnica).

Ulaznice se nalaze u slobodnoj prodaji na blagajni Koncertne dvorane Lisinski i vrijede za cijelo događanje iako će djeci najprivlačniji biti koncert koji počinje u 17 sati.

Tekst i foto: press

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Osvojite ulaznice za koncert dječjih zborova na Hrvatskom dječjem festivalu

Ravnatelj Hrvatskog dječjeg festivala Ivan Kuliš podsjeća nas…

Slavni Bubamarac stiže u Zagrebačko kazalište lutaka

U petak 10. svibnja od 19 sati održava…

Djeca su sjajni umjetnici!

I sami ste primijetili koliko vas djeca mogu…

Bogat program igara za djecu i roditelje na 5. Festivalu igračaka u Ivanić Gradu

Već petu godinu zaredom Ivanić-Grad je domaćin najzaigranijeg…

Pročitajte i:

Story uz svoje čitatelje! Evo koje sve inspirativne priče donosimo ovaj tjedan!

Novi broj lifestyle tjednika Storyja od srijede je na kioscima i donosi pregršt aktualnih tema…

covid-19

Ministar zadovoljan situacijom oko koronavirusa, no zabrinjava jedna činjenica

Nema eksponencijalnog rasta oboljelih, no zabrinjava činjenica da su se pojavili slučajevi za koje ne…

Emotivnom porukom čestitala rođendan sinu u Italiji: "U redu je što sam tužna i što plačem..."

Bivša novinarka i spisateljica Josipa Pavičić Berardini proživljava pravu dramu zbog odvojenosti od sina Rocca…

Ivica Kostelić o rođenju blizanki i evekuaciji iz bolnice u Petrovoj

Jedna o rodilja koja je ispred bolnice u Petrovoj proživljavala pravu dramu nakon razornog potresa…