Približava se novo izdanje sjajnog Hrvatskog dječjeg festivala

25. Hrvatski dječji festival održat će se 20. siječnja 2019. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i dobrodošli su na njega svi uzrasti djece da dođu sa svojim roditeljima, bakama i djedovima...

Tijekom protekle 24 godine HRVATSKI DJEČJI FESTIVAL postao je najmasovnije okupljanje djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz cijele Hrvatske u tri ravnopravna umjetnička izraza: popularna dječja zborska pjesma, likovni i pjesnički izričaj.
XXV. Hrvatski dječji festival će se održati 20. siječnja 2019. s početkom od 14.30 – kao i obično, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog. Značajnost i sveobuhvatnost Hrvatskog dječjeg festivala na čelu s ravnateljom Ivanom Kulišem označena je i velikim zanimanjem dječjih pjevačkih zborova iz cijele Hrvatske, jer se djeci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta omogućava da prikažu svoje talente i nadarenost, tako da je u protekle 24 godine nastalo oko 500 novih dječjih pjesama, oko 1200 dječjih slika u likovnom segmentu festivala i oko 5400 poetskih radova malih literata.

U glazbenom će se djelu predstaviti dječji zborovi iz različitih dijelova Hrvatske - Rijeke, Splita, Vrbovca, Paga, Šibenika, Karlovca, Kutine, Trogira, Novog Vinodolskog, Siska, Krka, Samobora i Zagreba. Osim toga, djeca osnovnoškolskog uzrasta će uz pomoć svojih učitelja predstaviti svoje radove - slike i poeziju. Tijekom prijepodneva postavlja se izložba najboljih likovnih dječjih radova u prostoru KD V. Lisinskog, a prije početka glazbenog dijela, organizirat će se, kao i svake godine do sada, otvaranje izložbe likovnih radova i okrugli stol, gdje će mladi stvaratelji razgovarati o svojim radovima s članovima stručnih povjerenstava, koja čine ugledni umjetnici i prosvjetni djelatnici.

Dvosatni koncert koji će vam zagrijati srca

Nakon izložbe i okruglog stola slijedi koncert novih skladbi u izvedbi dječjih zborova od 17 do 19 sati. Na festivalu će biti uručeno Priznanje skladatelju zaslužnom za doprinos dječjoj glazbi. Ove godine će Priznanje biti uručeno Ratku Pogačiću, dugogodišnjem dirigentu dječjeg zbora Cicibani iz Karlovca – autoru brojnih pjesama za djecu. Do sada su to priznanje dobili maestro Pero Gotovac, Arsen Dedić, Đelo Jusić, Jovica Škaro, posthumno Branko Mihaljević i Alan Bjelinski. Nakon izvođenja odabranih pjesama Festival će završiti pjesmom STIH I NOTA, STO DIVOTA, maestra Pere Gotovca (prvog laureata navedenog Priznanja), što ju je posvetio Hrvatskom dječjem festivalu, koju će izvesti svi zborovi – sudionici festivala. Bit će organizirana i izložba dječjih slika uz čitanje dječje poezije u nekom prigodnom prostoru (do sada su to bili galerijski prostor Klovićevih dvora, Hrvatski školski muzej, izložbeni prostori osnovnih škola i knjižnica).

Ulaznice se nalaze u slobodnoj prodaji na blagajni Koncertne dvorane Lisinski i vrijede za cijelo događanje iako će djeci najprivlačniji biti koncert koji počinje u 17 sati.

Tekst i foto: press

Tagovi: , , , , ,

Vezano uz temu

Osvojite ulaznice za koncert dječjih zborova na Hrvatskom dječjem festivalu

Ravnatelj Hrvatskog dječjeg festivala Ivan Kuliš podsjeća nas…

Slavni Bubamarac stiže u Zagrebačko kazalište lutaka

U petak 10. svibnja od 19 sati održava…

Djeca su sjajni umjetnici!

I sami ste primijetili koliko vas djeca mogu…

Pročitajte i:

ljubav prema životinjama

Nova atrakcija za djecu ljubitelje životinja

Patuljasti mungosi koji su u Zoološki vrt grada Zagreba stigli prošle godine, postali su roditelji.…

pomoć obiteljima žrtvama Covid-19 bolesti

Financijska pomoć obiteljima s djecom pogođenim bolešću Covid-19

Obitelj s jednim djetetom, koja dokaže da ispunjava uvjete, može dobiti jednokratnu pomoć od 3250…

dječak i igra lego kockicama

Lego kockica bila dječaku u nosu dvije godine!

Stiže vijest za rubriku "nevjerojatno, ali istinito"!

Mia Dimšić i Domenica

Sanja je prva gluhoslijepa doktorica znanosti, a Josip osvaja planinske vrhove! Što ih je povezalo s Miom i Domenicom?

Ove dvije pjevačice, ali i velike prijateljice, rado su se odazvale inicijativi Zaklade "Hrvatska za…