Predstava "S razlogom" je nastala kao autorski projekt redateljice i lutkarice Morane Dolenc i glumaca Petra Atanasoskog, Marija Jakšića i Brune Kontreca, a namijenjena je publici od 6 godina nadalje i odraslima.

Ova divna dramsko-lutkarska predstava govori o životu; životu u kojem se sve događa s razlogom. Autorska ekipa odlučila je provjeriti je li to zaista tako i krenuli su na put, put života... Prvo su došli neki ljudi i mi smo odmah znali da je njihova uloga da budu tu, uz nas. A onda je došao Veljko, junak naše predstave. Veljko je bio i dobar i ”zločkast”, i ozbiljan i zaigran, i pametan i ”glupkast”, i sramežljiv i hrabar, i crn i bijel baš kao svatko od nas. Zašto onda junak? Zato što u trenutku rođenja svi postajemo junaci koji se bore s nedaćama, slave uspjehe, oplakuju izgubljeno, vesele se, ljube i grle, tuguju i boluju, plešu i vole i hodaju puteljkom koji je pun prepreka i izazova, a zove se ŽIVOT. Ponekad nam se događaju stvari koje izgledaju strašno, bolno i nepošteno, ali razmišljajući, shvatimo da bez savladavanja takvih prepreka nikad ne bismo otkrili svoje pravo JA i svoju svrhu na ovom svijetu. Crno i bijelo polako bojimo našom nijansom crvene boje koja nam daje život, snagu, borbenost, moć, sjaj i kola našim tijelom jer je ona unutarnji motor. I tako na našem putu koji se već poprilično crveni cijenimo svaki trenutak, uzimamo sve što nam se pruža, dišemo punim plućima i putujemo bez tereta, sretno i s razlogom.

Autorsku ekipu čine redateljica Morana Dolenc i glumci Petar Atanasoski, Bruno Kontrec i Mario Jakšić. Za glazbu su zaslužne Meri Jaman i Anita Valo (Meritas), crteže je napravio Ivan Tomasović, a lutku zeca Jasmina Kosanović. Krivac za scenografiju je Bruno Kontrec, a za izradu scenografije Davor Tkalec. Kostime je osmislila Dunja Vuković. Dizajner rasvjete je Neven Taradi. Osim za scenografiju i za grafički dizajn kriv je Bruno Kontrec. Premijera predstave održana je u Centru za kulturu Čakovec 18. 9. 2016.

premijera-predstave-za-djecu-s-razlogom

Sponzori predstave su: Borovo i Iverpan

Predstava je podržana od Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport i Ministarstva kulture.

Cijena ulaznice: 25 kn

Tekst: Kristina Krtanjek Foto: M Jakšić, M. Kuhar