Premijera predstave «Tko je ubio Pašteticu?» u Maloj sceni

I ove godine kazališnu sezonu u Zagrebu otvara Mala scena. Predstava namijenjena mladima od 9 godina naviše «Tko je ubio Pašteticu?» autorice Silvije Šesto, bit će praizvedena u ovom najstarijem privatnom kazalištu u Hrvatskoj 10. rujna u 19 sati

Sve je počelo još u proljeće 2006. godine kada je Mala scena potpisala višegodišnji ugovor o suradnji s našom slavnom autoricom za djecu Silvijom Šesto. Prva zajednička premijera bio je, danas već slavni, «Bum Tomica» (2007.) u režiji Ladislava Vindakijevića. Nakon toga uslijedile su predstave «Debela» (2008.) i «Vanda» (2009.), koje je režirala Snježana Banović. «Ružičasta sanjarica» (2012.) koju je dramatizirala Nina Horvat, nastala je u režiji Ivice Šimića, a peti naslov, roman za mlade «Tko je ubio Pašteticu?» povjerili smo mladoj, ali već afirmiranoj Ani Prolić koja je predstavu režirala i napravila dramatizaciju.

Autorski tim koji je Prolić odabrala za rad na «Paštetici?» čine scenografkinja Petra Held, kostimografkinja Hana Letica, koreografiju je radila Tamara Savićević, glazbu je skladao Damir Šimunović, svjetlo je oblikovala Željka Fabijanić Šaravanja, fotografkinja je Ana Šesto, predstavu su likovno oblikovale Klasja Habjan i Zita Nakić Vojnović, a producentica je Vitomira Lončar.

Glumačku ekipu čine mladi glumci odabrani na audiciji koji još nikada nisu radili u Maloj sceni: Paola Slavica, Martina Čvek, Zrinka Kušević i Luka Bulović.

Uz predstavu su Silvija Šesto i Ana Prolić osmislile i «pedagoški paket» koji je ovoga puta namijenjen odraslima koji se tek susreću s jezikom koji mladi rabe na društvenim mrežama. (http://www.mala-scena.hr/home/predstave/tko-je-ubio-pasteticu.aspx?tab=za-pedagoge).

O predstavi:

Tko je ubio Pašteticu? popularna je radijska emisija za djecu koju vode Martina i Barbara, dvije, isto tako popularne, mlade djevojke. Zatječemo ih u trenutku u kojem se njihovo prijateljstvo, koje je i omogućilo tako dobar voditeljski par, raspada pod pritiscima okoline, podivljale ambicije roditelja, te zbog ideje slave koja ih je obje obuzela. U jednoj od emisija Martina i Barbara ulaze u otvoreni sukob. Njihov se sukob prenosi i na njihove roditelje, a u najvećoj će se neprilici naći urednica Marina na koju će se svaliti bijes i nezadovoljstvo svih aktera priče, ponajviše glasnih roditelja i korumpiranog glavnog urednika. Marina mora preko noći pronaći voditeljsku zamjenu i tu za mikrofon i u mrežu zbivanja stupa Lucijan…

Hoće li Martina i Barbara povratiti svoje prijateljstvo? Hoće li se djeca, koju uz navedene probleme pritišću prištići i nesretne zaljubljenosti uspjeti izboriti za svoje djetinjstvo i emisiju? Hoće li troje mladih uz podršku pravične urednice Martine dati veliku lekciju često nemilosrdnom i bezosjećajnom svijetu odraslih?

Predstavu su svojom potporom omogućili Grad Zagreb, Ministarstvo kulture, Zaklada Kultura nova te mnogobrojni sponzori Male scene.

Pšt2

Kako do besplatnih ulaznica?

Najbržim čitateljima našeg portala darujemo 2×2 ulaznice za predstavu koja će igrati u subotu 12.9. u 19 sati. Na e-mail adresu urednistvo@roditelji.hr pošaljite nam svoje ime, prezime i broj telefona, a u u subjectu maila napišite “Tko je ubio Pašteticu?”.

Sretno!

Tekst i foto:

Tagovi: , ,

Vezano uz temu

Pomozite djetetu da izrazi osjećaje

Treba li i u kojoj mjeri ignorirati djetetove…

Vikend u Trešnji za najmlađe

Dvije predstave i dva puta po dvije besplatne…

CIRKUS! CIRKUS! - platforma za umjetničko djelovanje djece i mladih

„Cirkus! Cirkus!“ moto je ovogodišnje manifestacije „Priprema, pozor……

Dolazi li Djed Božićnjak?

Za vrijeme blagdana brojni roditelji diljem svijeta razveseljavaju…

Pročitajte i:

dijete u kućnoj izolaciji zbog epidemije koronavirusa

Novi apel ministra Beroša oko koronavirusa: 'Moramo biti sumnjičavi...'

Poslana je i snažna poruka o zaštiti ljudi koji u ovim teškim okolnostima dodatno trpe…

trudnica umrla od koronavirusa tijekom porođaja u bolnici

Tijekom porođaja umrla trudnica zaražena koronavirusom

Nesretna žena prva je žrtva koronavirusa među trudnicama. Beba je, srećom, spašena, no u bolnici…

koronavirus

Alemka Markotić: "Sada je valjda svima jasno da nitko nije imun na koronavirus!"

U Zagrebu od koronavirusa umro muškarac rođen 1974. godine, koji nije bolovao od niti jedne…

franka batelić i sin viktor

Sada je sreća potpuna u obitelji Ćorluka! I oni su jači od koronavirusa

Pjevačica Franka Batelić Iz Zagreba je s malenim Viktorom otišla u rodnu Istru, dok se…