Već drugu sezonu za redom, u sklopu programa Četvrtak u Trešnji, mladi profesionalni umjetnici imaju priliku predstaviti publici svoje umjetničke projekte u večernjim terminima u Trešnji. Upravo u sklopu tog programa u Trešnji će se 22. ožujka 2018. održati premijera predstave Djed i Karlo u režiji mladog glumca Mire Čabraje.

"Tekst za predstavu je nastao sasvim spontano, na putu prema Beogradu, namjenski za profesora Žarka Potočnjaka koji će skupa sa mnom nastupiti u ovoj predstavi, te nakon skoro trideset godina ponovno zaigrati za najmlađu publiku kao Djed", rekao je redatelj predstave Miro Čabraja.

Predstava govori o odnosu djeda brodograditelja i dvanaestogodišnjeg unuka Karla. Obojica su se u određenim trenucima života našli u ljubavnim i prijateljskim problemima. Iskusni Djed savjetuje unuka, unuk savjetuje djeda i tako dolaze do zaključka da se prijateljstvo gradi, da ono ne nastaje preko noći. Karlo osvaja Majino srce, a Djed brigu brine kako iznenaditi baku za pedesetu godišnjicu braka, u čemu mu kreativnim idejama pomaže unuk Karlo.

premijera-predstave-djed-karlo-u-kazalistu-tresnja

Kao i na dosadašnjim predstavama mladog glumca, radi niz umjetnika poput bivše primabalerine i prvakinje Baleta HNK Almire Osmanović, savjetnice za jezik Đurđe Škavić, mlade kostimografkinje Tee Bašić, scenografkinje Deniss Grgić, glazbenika Igora Drvenkara, savjetnice za dječju psihologiju Antonije Ćosić, autora plakata Frana Oršanića i fotografa Bože Stipovića.

Predstava je namijenjena djeci starijoj od  pet godina i njihovim roditeljima, a može se besplatno pogledati u kazalištu Trešnja u četvrtak, 22. ožujka u 20,00 sati. Zbog ograničenog broja mjesta pošaljite upit na Facebook stranici kazališta Trešnja.

Nakon predstave, za sve zainteresirane, održat će se radionica Balonijada u prostoru kazališta.
premijera-predstave-djed-karlo-u-kazalistu-tresnja

Tekst i foto: Kazalište Trešnja