"Anđeli imaju krila, zar ne?" autobigrafska je priča o Johnu Pierpontu, autoru poznate i nezaobilazne božićne pjesme "Zvončići". Lada Martinac Kralj, autorica brojnih kazališnih uspješnica za djecu i mlade napisala je tekst, a na scenu ga je postavio nagrađivani redatelj Ladislav Vindakijević.

U glavnim ulogama su Krunoslav Klabučar (John Pierpont) i Tena Jeić Gajski (Anđelak), a u ostalima Sanja Hrenar, Tvrtko Jurić, Marijana Mikulić, Toni Šestan, Ivana Bakarić, Hrvoje Barišić te djeca (polaznici Trešnjinih dramskih radionica).

Uz bogatu scenografiju (Ivan Duić i Ladislav Vidakijević), kostime (Danica Dedijer) i autorsku glazbu (Elvis Stanić) očekujemo odličnu predstavu za sve koji će uz kazalište dočekati božićne blagdane. Iako tematikom vezana za poznatu božićnu pjesmu, predstava će biti dio stalnog repertoara GK Trešnja.

Predstava traje 65 minuta, a namijenjena je djeci od 5 godina nadalje.

Raspored predstava pogledajte ovdje!

O predstavi:

Godina je 1850. John Pierpont, američki nastavnik matematike, odvjetnik, pjesnik i glazbenik razočaran je životom i pomalo klone duhom. Tješi ga anđeo, koji je sišao s neba u potrazi za mogućim autorom anđeoske himne, budući da anđeli nisu uspjeli skladati svoju svečanu pjesmu. John Pierpont vraća se svakodnevnom poslu, učenicima i sukobima s ravnateljicom škole, koja smatra da je Pierpont previše popustljiv prema đacima. Prolaze mjeseci, a Pierpont bezuspješno pokušava smisliti anđeosku himnu. Na zemlju se spuštaju i ostali anđeli, koji se uključuju u zemaljski život, čekajući da autor dobije inspiraciju. Usput traže i druge umjetnike, skladatelje i glazbenike. Pierpont napušta školu i otvara odvjetnički ured. Anđelak je i nadalje s njim, vjeruje u Pierpontovu nadarenost i potiče ga. Pierpont napokon uspijeva stvoriti anđeosku himnu, pjesmu „Zvončići“, koja će postati popularnom među ljudima i anđelima.