Nakon obnove predstave Pipi Duga Čarapa, Pepeljuga će biti prva premijera u mandatu Trešnjine nove ravnateljice - glumice Višnje Babić koja je za realizaciju ovog projekta okupila repektabilan tim kazališnih umjetnika. Tako će uz Jakova Sedlara (redatelj) na predstavi raditi Almira Osmanović (koreografkinja), Dinka Jeričević (scenografkinja), Ika Škomrlj (kostimografkinja), Đelo Jusić (autor glazbe). Vizual plakata osmislio je Boris Bućan.

U glavnim ulogama prvi put u Trešnji zaigrat će mladi glumci Karla Brbić (Pepeuljuga) i Jure Radnić (Princ) dok će svojim iskustvom predstavu oplemeniti glumci Trešnjinog ansambla: Krunoslav Klabučar, Vanda Vujanić Šušnjar, Daria Knez Rukavina, Marijana Mikulić, Hrvoje Barišić, Tena Jeić Gajski i Ranko Stojić.

Prva, pretpremijerna izvedba predstave bit će 13. studenoga u 19 sati te se s ovom predstavom Trešnja uključuje u manifestaciju NOĆ KAZALIŠTA (15. studenoga).

O Pepeljugi

Bila jednom... da, tako počinju bajke pa i bajka o Pepeljugi. Bila jednom lijepa djevojka kojoj su se događale ružne stvari. Ostala je sama na svijetu, ali ne posve sama – živjela je s maćehom i njezinom kćerima koje ju nisu voljele. I ne samo to. Tjerale su je da radi od zore do mraka i da im ugađa, a one su spavale do podne i smišljale kako će joj napakostiti. Plakala je i pregačom brisala suze s lica umrljanoga pepelom. A onda se sve promijenilo... Kako?

Više o detaljima predstave, rezervacijama ulaznica i terminima: http://www.kazaliste-tresnja.hr/predstave/pepeljuga/?id=44