Riječ je o jedinstvenoj glazbenoj stazi u Hrvatskoj. S ciljem obogaćivanja turističkih sadržaja u zaštićenom području Kamačnika osmišljeno je i postavljeno pet posebnih glazbala. Novu akustiku prostoru sada daju gong, potočna orgulja, medina marimba, jelenov rog i puhova zvona.

predstavljanje-glazbene-panove-staze-u-kamacniku

Staza, nazvana po bogu iz grčke mitologije koji se smatra zaštitnikom prirode, zajednički je projekt Javne ustanove Priroda, Grada Vrbovskog i Turističke zajednice grada Vrbovskog.

Prigodni program počinje u 10 sati.

U sklopu njega nastupit će veterani Folklornog ansambla Zagreb – Markovac, Šime Strikoman snimit će milenijsku fotografiju, a bit će organiziran i vođeni obilazak Panove staze uz djelatnike Javne ustanove Priroda te Zorana Gojmerca iz Tradicijskog obrta Gojmerac koji je izradio instrumente.

Kanjon Kamačnik područje je bogato biološkom raznolikošću, a pristupačno zaljubljenicima u prirodu svih dobi. Naime, potok prati šetnica relativno blagog uspona pa je Kamačnik idealno izletište kako obiteljima s djecom, tako i skupinama umirovljenika.

Dodatna prednost Značajnog krajobraza Kamačnik je njegov smještaj. Nalazi se u blizini Vrbovskog koji je udaljen svega 50 minuta vožnje autocestom od Zagreba te 30 minuta vožnje od Rijeke.

Tekst i foto: press