Radi se o edukativnoj, dinamičnoj i zabavnoj predstavi za djecu i mlade „Dohvati svemir“ nastaloj u suradnji stručnog tima astrofizičara Zvjezdarnice Zagreb i kreativnog tima boom!teatra. Trajanje predstave je 50 minuta i namijenjena je djeci od sedam godina, pa nadalje. Režiju, dramaturgiju, dramski tekst i glumu potpisuju glumci Martina Čvek i Kruno Bakota.

predstava-za-djecu-dohvati-svemir-izvodi-se-u-zvjezdarnici

A priča ide ovako

Zvjezdana i Darko su brat i sestra. Ona je zaljubljenica u znanost i svemir, a Darka zanimaju kompjuterske igrice, košarka i, naravno, cure. Ljeto je, praznici su, toplo je, na noćnom nebu su 'zvijezde padalice' jednom riječju – idila! No, kada Darko izjavi da je Pluton planet sve pođe po krivu. Jedini tko može razriješiti situaciju i nastalu zbrku je Zvjezdana i njezin sofisticirani robot prijatelj - Data.

Ostatak ekipe:

Oblikovanje rasvjete: Martin Šatović

Producent: Paško Vukasović

Glazba: Miro Manojlović

Likovno oblikovanje i robot: Jelena Kovačev

Dizajn holograma: Sandrino Požežanac

Video materijal: Palma Poljaković

Glasovi: Silvio Mumelaš i Amanda Prenkaj

Stručni suradnik: Damir Hržina

Izrada scenografije: Ivan Botić

Zahvale: Dragan Roša, Katarina Čvek, Tajana Bakota

Darko: Znanost-žmanost! Svemir je dosaaaadaaaan!Zvjezdana: Svemir nimalo nije dosadan! Svemir je ukupnost svega što postoji, svemir je – SVE!Mašta će nas često ponijeti do svjetova koji nisu postojali. Ali bez mašte nećemo nigdje ići. - Carl Sagan

predstava 'Dohvati svemir'

Tekst i foto: press